“Mul on väga hea meel, et eestlased annetasid nii suure hulga Sprite'i palle heategevuseks. Siiras tänu kõigile annetajatele. Viimaste nädalate kogemus on näidanud, et korvpallivarustuse kinkimine koolidele on väga oluline samm meie ala kandepinna laiendamisel,“ tänas Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Ratase sõnul on suur hulk palle juba koolidele ka üle antud, sest koolide külastustega alustati septembri keskpaigas ning 100. kooli külastuseni jõutakse 3. novembril Viljandimaal. Tänaseks on käidud juba peaaegu 65 koolis. „Koolid on Eestis väga erinevad ning mõne kooli jaoks on kümmekond palli ja näidistreeningud võibolla selleks seemneks, mille pealt tulevikus võiks sirguda uued koondislased,“ lisas ta.

„Kui suvise korvpallihooaja peamine eesmärk on noortele suvel aktiivse tegevuse pakkumine ja selles vallas on Sprite Tänavakorvpallist aastate jooksul kujunenud tugeva traditsiooniga võistlussari, siis sügisel on lisaks erinevate liigade käivitamisele meie oluliseks sooviks kutsuda just lapsi – uusi poisse ja tüdrukuid üle Eesti korvpallitrenni. Nii panimegi partneritega seljad kokku ka koolide külastuse osas ning Sprite'i korvpallid kuluvad siin igal juhul ära. Käies nüüd koolides, oleme selles oma silmaga veendunud,“ selgitas lisaks EKLi peasekretär Keio Kuhi.