Noormeeste U18 vanuseklassi koondis koosneb suures osas samadest mängijatest, kes 2015. aasta suvel võitsid Sofias U16 B-divisjoni EMi turniiri. Sel suvel Skopjes tulid samad poisid juba U18 vanuseklassi B-divisjonis seitsmendaks, jäädes mitmete liidrite puudumisel nelja hulgast õige napilt välja (kolm paremat pääsesid A-divisjoni).

„Vaadanud üle meie eelarvelised võimalused ning suhelnud treenerite, mängijate ja nende vanematega, tegime juhatuses positiivse otsuse. Minu meelest on tänane korvpalliliidu juhatus alati oma otsustes olnud piisavalt jõuline ja initsiatiivikas. Sellest ka püüd leida väljund kodupubliku ees meie hetke talendikaimale põlvkonnale," lausus EKLi president Jüri Ratas täna FIBA-sse saadetud taotluse kohta.

Alaliidu peasekretär Keio Kuhi sõnas: „Praegu tegeleme usinasti juba korraldusliku poole läbimõtlemisega - hotellid, saalid, inimressurss. Samas teame, et konkurents EMi korraldusele on tugev ning on ka teisi arvestatavaid taotlejaid. Suhtluses FIBA-ga oleme ligi poolteist aastat alati väljendanud huvi just selle turniiri korraldamise vastu. Ühtlasi on rõõm tõdeda, et suveks saame kokku parima võimaliku koosseisu, selle lubaduse on andnud kõik meie U18 põhimängijad."

Ühena paljudest U18 koondise tippudest välismaal mängiv Kristian Kullamäe (Oettinger Rockets, Saksamaa 2. Bundesliga) ei varjanud otsusest kuuldes heameelt: „Mis saaks olla suurem au, kui mängida parimate sõprade ja tiimikaaslastega EMil kodupubliku ees. Tean, et mõnda meie selle põlvkonna paremikku kuuluvat mängijat pole Eesti korvpallisõbrad mängimas õieti näinudki, nüüd oleks see võimalus küllaga olemas. Oleksin ülimalt õnneli, kui saame EMi. On, mida oodata!"

Eesti U18 koondise peatreener on Vaido Rego, treener Indrek Reinbok ja abitreener/mänedžer Martin Rausberg.