Korvpalliliidu spordidirektori Alar Varraku sõnul oli koolituse planeerimisel selge eesmärk tuua Eestisse rahvusvahelise kaliibriga lektorid. „BSBC näol on tegemist regiooni ühe olulisema noorteturniiriga ja oleme igal aastal Eesti treeneritele võistluste ajal koolituse organiseerinud. Sel aastal soovisime lisaks uudsetele ja huvitavatele loengutele pakkuda lisandväärtust ka välismaalt saabuvatele treeneritele. Seetõttu on palju välislektoreid ja kogu koolitus toimub inglise keeles,“ selgitas Varrak.

Koolituse esimene päev keskendub kolmele teemale: turundus- ja sotsiaalmeediategevused korvpalliklubidele, treenerite ja kohtunike vaheline kommunikatsioon ning korvpallurite treenimise psühholoogia.

Teise päeva põhirõhk on selgelt noormängijate rahvusvahelistel üleminekutel, kus näpunäiteid jagavad rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA jurist Benjamin Schindler, NBA skaut Jason Filippi, Sigma spordi agent Fabio Ceneri ja Soome endine tippkorvpallur Hanno Möttölä. Lapsevanema rakursist räägib Veiko Jurkatamm, kelle mõlemad pojad jätkavad korvpallurikarjääri välismaal – vanem poeg Taavi USA-s, San Francisco Ülikoolis ning Mikk Itaalias, Ravenna korvpalliklubis

Koolituse täpsed teemad, ajakava ja registreerimise leiab SIIT!

Läänemere korvpalliturniiril löövad kaasa Eesti, Läti, Soome ja Rootsi U16 ja U18 vanuseklassi noormehed ja neiud. Mängud peetakse 3.-5. jaanuarini Audentese spordihoones.