"Videot ma olen telefonis näinud, kuid see on liiga väike. Arvutis, kus on parem kvaliteet, pole veel näinud. Kohtunikega olen sel teemal suhelnud, aga rohkem ei oska midagi öelda," sõnas Peerandi Delfile ja Eesti Päevalehele.

Mida kohtunikud rääkisid? "Kohtunikud nägid väljakul, et oli kolmepunktivise, läksid videot vaatama ja kuna see teistmoodi ei tõestanud, sest video pealt polnud näha, jäid kohtunikud oma esialgse otsuse juurde. Vastavalt reeglitele pididki nad seda tegema," vastas Peerandi.

Tegelikult on videokordusest näha, et viskehetkel näitab üks kohtunik kolmest ja teine kahest. "Seda ma ei oska kommenteerida. Ma pole seda suure ekraani pealt vaadanud," sõnas Peerandi.

Tartu meeskonna peatreener Priit Vene oli mängu järel väga kuri, et korvpalliliit ei suuda tippmängude ajal korralikke videokorduseid tagada. "Küsimus on korvpalli alaliidule, et mida nad korraldavad. Pangu kaamerad vastavalt vajadusele ja mitte nii, et pool olukorrast on ja pool ei ole näha. Otsus tehti nüüd tühja koha pealt," rääkis pettunud Vene Delfile antud intervjuus.

Peerandi ütles Vene kriitika peale, et täiendavad kaamerad võiks muidugi olla, kuid see nõuaks suuri investeeringuid. "Minu teada peaks ka korvilaua taga kaamera olema. Ma ei teagi, kas ülekande tegija ei suutnud meile seda kaameranurka tagada või mis tehniline probleem seal võis olla. Osades mängudes saame ka seda korvilaua tagust kaamerat vaadata. Vahest oleks sealt parem pilt olnud. Aga eks see video teema nõuab investeeringuid, kui tahetakse saada rohkem kaameraid," tunnistas Peerandi ja lisas: "See oleks liigale ja võistkondadele täiendav kulu, kõik on ka rahas kinni. Kui me võtame näiteks Leedu näite, siis seal ongi nn eraldiseisev videokorduste süsteem. Kõigis kõrgliiga mängudes on neli kaamerat, aga see kõik maksab. Selline see olukord on, töötame vastavalt võimalustele."

Kuidas tippkohtunik Peerandi ise oleks selles olukorras käitunud? "Kohtunikul tuleb oma esialgse otsuse juurde jääda, kui videokordus olukorda ei tõesta. Muid valikuid kohtunikel pole," ütles kogenud vilemees.

Peerandi on kindel, et kohtunike koolitusel tuleb see Kalevi-Tartu mängu lõpuvise kindlasti päevakorda. "Uue hooaja eelsel seminaril on see kindlasti hea õppematerjali video. Saab arutada, kuidas selliseid olukordasid lahendada, et kõigil oleks see kogemus olemas."

Peerandi lisas, et Tartu meeskond pole tema andmetel protesti esitanud. "Minule pole sellist informatsiooni jõudnud, et tartlased oleks mängu tulemuse suhtes protesteerinud."

Ka Priit Vene vihjas vahetult eilse mängu järel, et meeskond protesti ei esita, sest sellel polevat mõtet.