Teatavasti toimub järgmine meeste finaalturniir 2015. aastal Ukrainas. Edasiste toimumiskohtade ja organiseerijate osas ei ole veel otsuseid langetatud. "Järgmine korraldamiseks kandideerimise voor kuulutatakse meile teadaolevalt välja FIBA Euroopa juhatuse poolt märtsi lõpus või aprillis. Kavatseme taotlemisel kindlasti initsiatiivi hoida," lausus Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

"Oleme pidanud kõnelusi mitteametlikul tasandil meie naabrite Balti riikidega, kes on turniiri taotlemise osas pigem positiivselt meelestatud. Korvpalliliidu juhatus leidis, et peame minema konkreetsemaks. Nii otsustasimegi teha ametliku pöördumise naaberriikide poole," jätkas Ratas.

"Eesti Korvpalliliidu otsus taotleda finaalturniiri korraldusõigust on igati mõistlik. Seda enam, et oleme ennast sinna sportlikult välja võidelnud!" arvas Eesti koondise peatreener Tiit Sokk meeskonna sportlikule vormile viidates.

Kõik kolm Balti riiki on end tõestanud kui heal tasemel turniiride läbiviijat. Leedus toimus 2011. aastal meeste EM finaalturniir, Lätis 2009. aastal naiste EM finaalturniir ning Eestis möödunud suvel noormeeste U20 EM finaalturniir. FIBA Euroopa on varasemalt mõista andnud, et toetab samas regioonis mitme riigi poolt korraldatavat finaalturniiri.