Enne Cluj’ turniiri avamängu rääkis Lehismets intervjuus, milline on meeste vorm kaks ja pool nädalat enne esimest EM-valikmängu.

Milline on üldiselt meeste tervis ja vorm?

Vorm on hea, väga hea. Noored mehed on indu täis. Sel aastal pole neid koondise veterane kaasas, kelle pealt peaks tagasi hoidma. Saab teha trenni just nii nagu tahaks.

Tänavu on drillid 45-50 minutit, mullu andis peatreener Tiit Sokk mulle samuti aega 40-45 minutit, aga venitasin selle ikka alla 30 minuti. Vastasel juhul oleks pärast riietusruumis öeldud, et mis sa mees teed..., „ära aja hullu...“. Ei pea mõtlema tänavu sellistele asjadele.

Nii et vanameistreid, „prominente“ ja „invaliide“ pole sel suvel, elu on lihtsam?

No minu jaoks on see kõik lihtsalt huvitavam teha. Sportlasena ma tahan näha maksimaalset pingutust. Ükspäev panin trennis 50 minutit tempot peale. Lõpuks läks lausa võitluseks, et kes jääb ellu. Seda oli mõnus vaadata.

Neli mängu oleme nüüd pidanud ja neljandal veerandil oleme eranditult füüsiliselt hästi kestnud. Seega – kehaline vorm on laitmatu?

Trenni tehakse päris korralikult ja kui kehaliselt vaadata, siis mõni üksik erand välja arvata, paistavad meestel särgi alt lihased. Eks see koondis peab oma suhtelise kogenematuse ära kompenseerima kiiruse, jõu, sitkuse ja südikusega. Võitlusvaimu on meestes kõvasti.

Tiit muidugi on ka öelnud, et mõned mehed ehk teevad trenni liiga kohusetundlikultki ja jäävad pärast viskama jne, aga kui mäng peale tuleb siis tuleb kramp sisse.

Koondise visketabavus on arusaadavalt senistes mängudes olnud madalam kui peaks. Kuidas sa seda kõverat näed?

Me oleme tegelikult ainult kolm nädalat teinud saalitrenni ja nädal aega visketrenni – on loomulik, et siit alles hakkab tulema. Pärast turniiri teeme ilmselt veel kaks jõusaali ja laseme koormuse alla ning siis on ees vormi timmimise aeg.

Mida sa ise neist mängudest siin Rumeenias ootad?

Esimene mäng on Rumeeniaga. Alati on hea, kui tuttavad inimesed kokku saavad – Reinar oma kamraadidega siitmaalt ja Vlad Moldoveanu meie cramolastega. Eks ikka käib lõõpimine, et kes keda õhtul kotti paneb jne.

Kas Gregor Arbet liitub turniiriks Küprosel?

Ma kindlalt ei tea. Loodame. Me vaikselt toome teda trennidesse sisse, aga ei kiirusta sellega. Teades Tiitu ka, kes ütleb et teeme 20 minutit, siis tähendab see raudselt, et see on 32 minutit. Parem seega anda sel asjal rahulikult edeneda...