Kas 200 cm pikkune Jurkatamm saab ristsed juba sel nädalal Leedu ja Läti või tuleval nädalal Soome vastu, pole veel teada.

"Veebruaris valiti mind koondises 24 hulka. Siis olin rohkem üllatunud. Aga kui nüüd grupp 16 peale (kui Kristian Kullamäe ja Martin Paasoja mängivad, siis 18 - A.K.) tõmmati ja sisse mahtusin, tõmbas suunurgad üles," rääkis Jurkatamm teisipäevasel koondise avatud treeningul.

"Algajal on meeste koondisesse raske sisse sulanduda. Veidi läheb aega. Võib-olla rünnakul nii palju aidata ei saa, aga kaitses proovin endast parima anda. Äkki saan sellega mänguminuteid. Kui vaba oled, tuleb muidugi ka noortel visata. Aga kui hakata NBA korvpalli mängima, ei ole nii lihtne. Peatreeneril on kindlad reeglid," lisas ta.

Pärast koondisemänge soovib Jurkatamm pisut puhata. Seejärel naaseb ta Itaaliasse. Millisesse linna sõita tuleb, pole veel selge.

"Suur soov on jätkata Itaalias. Agent ütles mulle, et oled neli aastat litsentsi (Itaalia korvpallikodakondsuse - A.K.) nimel tööd teinud, ei ole mõtet seda raisku lasta," ütles Jurkatamm.

Mullu mängis Jurkatamm koos Kaspar Treieriga Itaalia esiliigas enim võite kogunud Ravenna klubis. Jurkatamme arvates oleks tal mõistlik samal tasemel jätkata, et arenguks vajalikke mänguminuteid koguda.

"Vaatan rohkem esiliiga poole, kuigi olid jutud ka kõrgliigast. Kõrgliigas võib tiimis olla viis ameeriklast ja minu positsioonil võivad olla päris kõvad tegijad. Mul oleks väga raske ennast 15-20 minuti peale mängida," selgitas ta.