Enne kui Alexela korvpalli meistriliiga finaalseeria Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool/Rocki vahel täna õhtul alanuks vilistatakse, allkirjastavad Eesti korvpalliliidu, TV3 ja Delfi esindajad pika ja enneolematult mahuka lepingu, millel korvpallisõbra jaoks kaks võtmepunkti. Esiteks: korvpalliliit katkestas lepingu ERR-iga ning Eesti rahvuskoondise mängud kolivad ETV eetrist TV6 ja Delfi TV-sse. Peale juba sel suvel algavate EM-valikmängude on plaanis näidata kõiki koondise kontrollkohtumisi. Ja teiseks: Delfi TV teeb veebiülekande meistriliiga kõikidest kohtumistest.

Delfi ja korvpalliliidu koostöö algas 2012. aasta lõpus. Eelmiste hooaegade suur vaatajahuvi viis nüüd kokkuleppeni, mis kehtib sügiseni 2019 ja võib veel aasta võrra pikeneda. „Uus leping on tunnustus korvpalliliidu, TV3 ja meie edukale tööle korvpalli propageerimisel ning inimeste meelitamisel just veebi vahendusel mänge vaatama. Kogu meie organisatsioon ja ajakirjanikud on näinud vaeva, et meiega on lepingu jätkamine kõige põhjendatum,” sõnas Eesti Päevalahe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. „Uus leping viib korvpalli kajastamise uuele tasemele. See saab olema väljakutse, sest ülekannete maht, kvaliteet ja lisandunud koondisemängud nõuavad suurt pingutust kõigilt osapooltelt. Meil on hea meel, et korvpall on kõige populaarsem veebist vaadatav spordiala. Usutavasti loome Eesti ajakirjandusajaloos uue tähise – erameedias on kajastuste maht ja eelarve kolme hooaja lõikes kindlasti rekordiline.”

Ka venekeelsele vaatajale

Leping hõlmab ka naiste koondise EM-mängude ning karikavõistluste veerandfinaalide ja final four’i näitamist TV6-s ja Delfis, samuti naiste meistriliiga ning meeste esiliiga ja teise liiga ning noorteliigade otsustavaid mänge Delfis.

Esimest korda kanname meistriliiga otsustavad mängud üle venekeelses Delfis venekeelse kommentaariga – alustades juba tänavusest finaalseeriast.

Korvpalliajakiri Basket TV jätkab kaks korda kuus, lisaks paneme kokku iganädalasi tipphetki ja teeme videokokkuvõtteid kõikidest meistriliiga mängudest. Delfist leiab endiselt meistriliiga ajakava, tulemused ja live-statistika.

Täna on Delfi TV-s kell 19.10 esimene finaal Kalev/Cramo – TÜ/Rock, enne seda korvpallistuudio.