“Nad on endise korvpalli suurriigi Jugoslaavia esindajad, kes on korvpalliteadmisi saanud lapsepõlvest saadik, rootslastel see puudus,” hindas Eesti koondise abitreener Üllar Kerde Makedoonia tugevust, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Üle pika aja on koosseis võistkonna moodi,” ütles üks liidreid Tanel Tein. “Võit Rootsi üle andis emotsionaalse laengu ja hea lähtekoha. Loodame, et mängu tuleb vaatama täismaja, olen kindel, et kõik tahavad anda endast rohkem kui sada protsenti.”

“Kõik kaksteist meest on võimelised mängu sekkuma, igale positsioonile saab anda vahetust,” arutles Tartu Rocki tagamängija. “Sisekliima on hea. Kahjuks on meil grupis vaid neli mängu. Oleme rääkinud, et selle võistkonnaga võiks rohkemgi mängida.”

Külaliste peatreener Jovica Arsic, kes töötas 2002. aastal MM-kulla pälvinud Jugoslaavia koondise abitreenerina, ütles kodumaa meediale, et nad peavad valmistuma eestlaste agressiivsust maha suruma.

Eesti korvpallikoondis alustas Euroopa meistrivõistluste lisavalikturniiri võidukalt, alistades neljapäeva õhtul võõrsil Rootsi meeskonna 57:50.

Eesti — Makedoonia mäng algab täna kell 19:00, otseülekande teeb ka ETV.