Delfi toob välja 9 mängumeest, kellelt sel aastal võrreldes eelmistega võiks näha "avanemist", korvpalli mõistes järgmise sammu astumist.

Bamba Fall (BC Kalev/Cramo) - 26-aastase Falli areng möödunud aastal oli märgatav. Nikolai Vrbanovi kõrval tõusis Fall peagi Kalevi põhikeskmängijaks ja kaitse tugitalaks. Kui möödunud hooaja põhiturniiril olid mehe keskmised näitajad 8,4 punkti, 6,4 lauapalli ning 1,75 blokki, siis playoffis kasvasid numbrid 11,4 punkti, 10,7 lauapalli ja 3,14 blokini. Midagi enamat nõuda olekski ebaõiglane. Kuid sarnase arengu puhul võiks Fallist saada kogu liiga suurim täht. Esimesed mängud on näidanud, et konkurents meeskonnas on karm ja vaevalt numbriliselt midagi väga muutub. Kuid stabiilsust, enesekindlust ja arengu jätku ootaks igal juhul. Ja vähemaga leppida ei tahaks.

Kaido Saks (Rakvere Tarvas) - 26-aastane Saks siirdus uueks hooajaks Kalev/Cramost Rakvere Tarva ridadesse. Kalevis oli tema rolliks selgelt vahetusmängija koht. Sisu näitas mees aga tihti, saades tähtsates mängudes lõpuhetkedel platsile ning üsna tihti järgnes sellele mõni kaugvise. Ka hooajaeelsetes kohtumistes Tarva eest küündis mängumees 20 punkti piirini.

2009/10 hooajal TTÜ ridades tõi mees keskmiselt 10 punkti mängus, Kalevi ridades see loomulikult langes. Kuid Tarvas on ruumi punktiskoori kasvatamiseks küll ja võimalus näidata, kuidas ülemöödunud suvi koondise kõrval ning uhked vastased VTB-liigas arengule mõjunud on.

Kristjan Kitsing (Pärnu KK) - Kitsingu avanemist on korvpallisõbrad oodanud juba "eelmise" Tartu Rocki aegadest. Alles 21-aastane mängumees läheb tegelikult vastu juba viiendale hooajale. Kaks hooaega Rockis ja Kalevis on selja taga ning Pärnu suurepäraseks pinnaks mehetegude tegemiseks. Kitsing on näidanud, et suudab kohalikul tasandil 20-punktilisi mänge teha. Ka temal on möödunud suved koondise kõrval ja pidevalt on trenni tehtud liiga parimate pikkade vastu. Kitsingust oodaks Pärnu meeskonna liidrit.

Janis Vahter (Tallinna Kalev) - 26-aastane Vahter otsustas Rakvere Tarvast tagasi pealinna siirduda. Balti liiga kohtumised Riia Baronsi ja Prienai vastu on näidanud, et viskekäsi on endiselt olemas (13 ja 12 punkti). Vahter pole seni tuntud olnud, kui stabiilne mängumees. Pigem avanenud mõnel hetkel ja siis taas kuskile kadunud. Kalevit juhivad sel hooajal kaks leegionäri, kuid Vaheril on võimalus ja piisavalt oskust kerkida nende kõrvale. 15 punkti ja 5 lauapalli peaks selle mehe pädevuses igal õhtul olema.

Erik Keedus (TTÜ KK) - 22-aastasel Keedusel algab tegelikult juba viies hooaeg. TTÜ/Kalevi ridades kasvasid mehe numbrid kahekordselt (3,8 - 7,4). Mees teenis au treenida suvel koondisega, kuid möödunud aastal jäi panus enamvähem samaks. Keeduselt ootaks sarnaselt Kitsingule suuremat liidrirolli. Vanus, ehitus ja pikkus soosivad seda ning TTÜ mängus paistab ta selgelt platsil silma. 12 punkti ja 6 lauapalli võiks olla käepärane.

Timo Eichfuss (Tartu/Rock ) - peagi 24-aastaseks saav Eichfuss läheb vastu tegelikult juba kaheksandale meistriliiga hooajale. Kogemusi on Rocki ridades hulgaga kogutud, ka on kuulunud mees koondise ridadesse. Eichfussil on meistriliigas kaks 10 punkti ja 6 lauapalli lähedast hooaega olnud. Möödunud hooajal langes panus aga 5-le punktile ja 5-le lauapallile. Eichfussilt ootaks koos Falli ja Kitsinguga vast suurimat avanemist. Sarnaselt Fallile on konkurents meeskonnas kõva ja ühtlane, kuid eelmisele sarnane hooaeg oleks igaljuhul läbikukkumine. Sel hooajal on aeg esimest korda punktiskoor kahekohaliseks kasvatada ja suure mehena võiks 7 lauapalli ju sülle küll kukkuda.

Indrek Kajupank (TYCO Rapla) - 24aastasel Kajupankil algas kuues hooaeg meistriliigas. Kummaliselt nii Kalev/Cramos kui ka Raplas järgnes mehel tõusule langus (Kalevis punktid 6,6 vs 3,8/ Raplas 11,2 vs 7,2). Sel hooajal on Kajupankil suurepärane võimalus liidriks tõusta. Meeskond on võrreldes eelmisega noor ja kuni detsembrini on väljas Janar Soo. Meeskond peaks sel hooajal kuuluma Rait-Riivo Laane, Soo ja Kajupanki käsutusse. (Ei võta midagi ära vanameister Andre Pärnalt, kes juba 19! hooajale vastu läheb). Kuni Soo tagasitulekuni peaks Kajupank suutma meeskonna ühe suurima korviküti rolli kanda.

Timo Oja (Valga KK) - Timo Oja "projekt" Rakvere Tarvas ei kujunenud loodetult edukas. Meeskonnas, kus kaugvisete spetsialistil on vabad käed, Oja punktiskoor võrreldes eelnenud Valga aastale hoopis vähenes (12,4 vs 8,3). Mänguaega sai Oja siiski samuti vähem, Valgas see aga probleem väga olla ei tohiks. 25-aastane Oja on võimeline iga mäng 15 punkti tooma.

Siim Laur (KK Hito) - 25-aastane Laur astub vastu esimesele meistriliiga hooajale. Viimased kolm hooaega on mehe näitajad esiliigas aga võimsad olnud - 20,2, 22,2 ja 21,7 punkti, seejuures playoffides viskas mees möödnud hooajal 24 punkti mängus. Ka peatreener Priit Sternhof loodab, et mehe viskekäsi kandub edasi meistriliigasse. Seda loodame ka meie.

AVALDA ARVAMUST: Kellelt ootad sel hooajal avanemist?