Kuigi kõikide esindatud riikide noorte meistrivõistlused on alles lõpusirgel, siis oli teada, et tegemist on oma riikides turniiritabelite liidritega ja seega närvipinge oli suur.

Põhiturniiri tulemuste põhjal läks Tallinna Kalevi võistkond esimeses mängus kokku Sabonise korvpallikooliga, kelle ridades mängib ka Madridi Reali noorte eest Hispaania karika finaalis mänginud Tomas Balciunas. Mäng kujunes punkt-punkti heitluseks, kus viimaste sekunditeni polnud selge kumb võistkond peale jääb. Noormaalaeg lõppes viigiga 63:63. Lahendus tuli esimesel lisaajal ning Tallinna Kalevil tuli tunnistada vastase ülinappi paremust 69:70.

Seega langes Tallinna Kalev esikoha heitlusest välja, kuid säilitas võimaluse võidelda pronksmedalite eest. Eeldusel, et eksida enam ei tohi. Esmalt saadi psühholoogiliselt tähtis võit BS Valmiera üle 91:67, kellele kodusel etapil veebruaris kaotati 17-punktilise vahega. Seejärel võeti ülimagus võit „Visu Kartu“ üle 67:61, kes sarja 3.etapil Kalevi võistkonda suurelt loputas. Tabeli teiselt poolt tuli vastu samuti korra kaotanud ning seejärel eksimusteta esinenud Eesti võistkond – Tartu Salva/Rock.

Pronksimängus oli Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev kaks ja pool veerandaega tagaajaja rollis. Kuid tänu distsiplineeritud tegutsemisele kaitses, õnnestunud kiirrünnakutele ja kindlakäeliselt sooritatud vabavisetele võideti kohtumine tulemusega 60:52 ja saadi 2013/2014 hooaja pronksmedalid.

Indrek Reinbok, KA Tallinna Kalev U14 peatreener: „See oli väga huvitav EYBL-i hooaeg, kus meie treenerite staap ei seadnud endale suurt eesmärki, et peame kindlasti Superfinaali jõudma. Võtsime igat mängu eraldi ja püüdsime jõuda hooaja tulemustega kõrgemasse divisjoni ehk omaealiste tugevamasse gruppi. Võistkonda on erinevatel etappidel räsinud traumad ja haigused, kuid otsustaval hetkel olid peaaegu kõik terved ning tulemuseks pronksmedalid. Kõige tähtsam muidugi, et selles võistkonnas on toimunud ka mängijate areng. See annab lootust, et suudame tegusid teha ka järgmisel hooajal.“