Kuna tegemist on võistkondadega erinevatest liigadest, siis hiidlased said mängu alustada „kolmestega“ ilma kaitsjata, kus 5 mehel oli 2 viset. Sisse läksid täpselt pooled ja hüppepall algas hiidlaste eduseisust 15:0. Rapla, kelle koosseisust puudusid Moskvas tänavakorvpallivõistlustel põlve vigastanud Heigo Erm ja sõjaväes kodumaad teeniv Indrek Kajupank, tegi kaotuse tasa ja läks omakorda juhtima juba esimese veerandiga 35:27. Teine veerand oli ainuke, kus skoori järgi polnud vahe Meistriliiga ja II liiga võistkonna vahel mäekõrgune, selle võitis Rapla 29:19.

Edaspidi kärises vahe iga minutiga ja Rapla võitis kogu kohtumise 119:66. Koos alustatud -15 punktiga oli kogu mängu Rapla jaoks plussis 68 punktiga.

Rapla resultatiivseim oli Madis Pärn 29 punktiga, Janar Soo lisas 17 ja Kevin Liivamägi 11, kes lisaks korjas 11 lauapalli. Hiidlaste parim oli Rain Randmaa 23 punktiga. Lauavõitluse võitis Rapla 30 palliga!

Kuigi üks kahest mängust peaks toimuma Hiiumaal, siis kuna seal on võistkonna võimla veel remondis, on ka kordusmäng Raplas esmaspäeval, 12. septembril kell 19.00 Sadolini Spordihoones.