"Sokk oleks kindlasti 16 nime seas olnud, aga juba paar nädalat tagasi rääkis ta, et tal on tervisega probleeme. Ta hoiatas, et kui seis paremaks ei lähe, võib ta selle akna mängudest eemale jääda. Eelmisel nädalal kinnitas ta, et pole valmis füüsiliselt mängima," ütles Toijala.

"Sokk on hästi mänginud, mulle meeldib kuidas ta on Kalev/Cramos oma rolliga kohanenud. Ta toob platsile energiat ja mängib efektiivselt. Aga ma ei saa mängijate tervislikku seisundit muuta. Austan tema otsust," lisas soomlane.

Lisaks pole enam Toijala nimekirjas kauaaegset kaptenit Kristjan Kangurit. Tema eemalejäämine on loogiline - mullu koondisekarjääri lõpetanud Kangur oli varem öelnud, et tuleb appi vaid juhul, kui Eestil napib korvialuseid mängijaid. Praegu on aga selles osakonnas seis normaalne.

Koondise nimekiri: Kristian Kullamäe, Kerr Kriisa, Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Martin Dorbek, Martin Paasoja, Janari Jõesaar, Henri Drell, Tanel Kurbas, Sander Raieste, Saimon Sutt, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Kaspar Treier, Kregor Hermet ja Rauno Nurger.

20. veebruaril läheb Eesti võõrsil vastamisi Põhja-Makedoonia rahvusesindusega. Kolm päeva hiljem tuleb kodusaalis vastu võtta kahekordne Euroopa meister Itaalia. Eestlased kogunevad ettevalmistuseks 17. veebruaril.