Põhjust rõõmustada on ka eestlastel– Audentese spordigümnaasiumi neiud (Mariann Adelbert, Berit Annabel Loomägi, Sandra Tael ja Victoria Ida Vähi) võitsid kõik kuus alagrupimängu ning kindlustasid alagrupi võitjana koha veerandfinaali. Tartu Jaan Poska gümnaasiumi poisid (Robin Kivi, Martin Otto Parve, Ander Peiponen ja Aaro Silla) on samuti seni kaotuseta, kuid otsustav mäng esikoha eest seisab ees homme hommikul Serbiaga.

Poska gümnaasiumi kaalukamaks võiduks oli lisaaja 15:13 edu Brasiilia üle. Gruusia alistus 11:21 ja Ungari 5:21. Audentese spordigümnaasiumi neiud alistasid Sloveenia 18:8, Belgia 21:3 ning Bulgaaria 19:11.

„Tänane päev läks superhästi,“ sõnas Audentese mängija Sandra Tael. „Muidugi tahame turniiri võita, kuid mängime hommegi oma mängu ja eks näha ole, kuidas läheb,“ lisas Tael, kes pidas suurimaks konkurendiks Inglismaad. Lisaks Audentesele ja Inglismaale on seni vaid võite tunnistanud Ungari. Noormeeste arvestuses jätkavad lisaks Poska kooli poistele täiseduga Tšehhi ja Sloveenia.

Tallinna Reaalkooli noormehed alistasid 21:11 Belgia, kuid kaotasid 9:17 Prantsusmaale ja 10:21 Sloveeniale. Kadrioru Saksa gümnaasiumi neiud kaotasid Lätile 7:10 ja Hiinale 10:14.

Homme kell 10 peetakse viimased alagrupikohtumised, veerandfinaalid algavad kell 12.20 ning finaalid on kavas kell 14.40 ja 15.00.

Delfi kannab võistlusi üle otsepildis.

Koolide 3x3 korvpalli MM-il osalevad 21 riigi 41 võistkonda, Eesti sai korraldajariigina välja panna mõlemas arvestuses kaks võistkonda.