Alljärgnevalt heidame pilgu nende paaride omavahelistele mängudele põhihooajal, analüüsime tugevusi-nõrkusi.

Tartu Ülikool/Rock vs Dalkia/Nybit (põhiturniiril 4:0)
Meeskonnad saavutasid põhihooajal vastavalt teise ja kolmanda koha. Omavahel kohtuti neli korda, kõik kohtumised võitis Rock: 73:67, 68:37, 74:58, 73:66. Puhtalt statistikat jälgides peaks selge favoriidikoorem olema tartlaste õlgadel, kuid läbi aastate on Tiit Soku juhendatavad meeskonnad just hooaja otsustavas faasis tõusnud võimalikku parimasse mänguvormi ja vaevalt ka see hooaeg erandlik on, kirjutab basket.ee.

Tartu mäng rajaneb paljuski J.S Nashi ja Tanel Teini õlgadel, teised eeldatavad algviisikus alustavad mängijad on Vallo Allingu, Marek Doronin ja Martin Viiask. Kahjuks on kindlasti hooaeg lõppenud eelmise hooaja ühel komeedil Silver Lepikul ja suure tõenäosusega ei saa vähemalt poolfinaalides meeskonda aidata ka Asko Paade. Rocki põhivahetusmängijateks saavad seega raudvara Marek Noormets, Antti Vasar, Heikko Rannula ja Kristo Aab.

Dalkia/Nybitil kannavad põhiraskust tagaliinis Tanel Sokk ja Gregor Arbet. Samas pole eelmisel teisipäeval veerandfinaali avamängus Rapla vastu jalatalda vigastanud Sokk seejärel treeningutel täisjõuga liikuda saanud, kuid mängija ise loodab kolmapäeval siiski platsil olla.

Ääremängijatena on Dalkia/Nybitil viimasel ajal algviisikus platsile tulnud Vjatšeslav Bogdanov ja nooruke Janis Vahter. Põhikeskmängija roll kuulub Eesti koondise kandidaadile Kristjan Makkele. Vahetusest sekkuvad põhiliselt Raido Roos, Priit Silland, Aleksandr Golubev, Marko Riis ja ka loodetavasti nüüdseks lõplikult tervenenud Alesh Zivanovic.

BC Kalev/Cramo vs Pirita BM (põhiturniiril 2:2)
Valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo võib paljuski Pirita meeskonda „tänada”, et Balti Korvpalliliigas ei jõutud kuue parema hulka. Novembri alguses kaotati kohtumine Kuressaares 64:73. Jaanuari alguse mäng oli puhtalt tiitlikaitsja jõudemonstratsioon — kindel võit Pirita üle numbritega 94:65. Veebruari alguse mängus ei jäetud Pirita võistkonnale mingit mänguruumi — 90:65 paremus Kalevile. Lõpuakord põhiturniiril jäi siiski Kalle Klandorfi juhendatavale meeskonnale. Põhiturniiri eelviimasel päeval alistati Kalevi Spordihallis, mida mõlemad võistkonnad kasutavad kohati kodusaalina, Kalev veenvalt 87:69.

Kalevi algviisik on pea iga mäng erinev olnud. Kindlamalt võivad ennast algviisikus ilmselt tunda Howard Frier ja James Williams. Ülejäänud kohtadele pretendeerivad: Gert Dorbek, Tanel Kaljula, Victor Gonzales tagaliinis, ääremängijate rolli hakkavad täitma Erik Dorbek, Andre Pärn ja Veljo Vares. Keskmängijateks pürgivad veel lisaks Williamsile Ardo Ärmpalu ja Heiko Niidas. Lisaks on episoodiliselt väljakule saanud ka Karl-Peeter Dorbek ja Kristo Saage.

Poolfinaalide ajakava:
Kolmapäev, 26.04:
19:00 TÜ/Rock — Dalkia/Nybit (Tartu, TÜ sph)

Neljapäev, 27.04:
18:00 BC Kalev/Cramo — Pirita BM (Tallinn, Kalevi sph)

Laupäev, 29.04:
17:00 Pirita BM — BC Kalev/Cramo (Tallinn, Kalevi sph)

Pühapäev, 30.04:
17:00 Dalkia/Nybit — TÜ/Rock Tallinn, (Audentese SK)

Kolmapäev, 03.05:
19:00 TÜ/Rock — Dalkia/Nybit (Tartu, TÜ sph)

Neljapäev, 04.05:
18:00 BC Kalev/Cramo — Pirita BM (Tallinn, Kalevi sph)

Laupäev, 06.05 (kui vaja):
17:00 Dalkia/Nybit — TÜ/Rock (Tallinn, Audentese SK)

Pühapäev, 07.05 (kui vaja)
17:00 Pirita BM — BC Kalev/Cramo (Tallinn, Kalevi sph)

Esmaspäev, 08.05 (kui vaja):
19:00 TÜ/Rock — Dalkia/Nybit (Tartu, TÜ sph)

Teisipäev, 09.05 (kui vaja):
19:00 BC Kalev/Cramo — Pirita BM (Tallinn, Saku Suurhall)