2006. aastal NBA draftis esimeses ringis 18-ndana valitud eesliini mängija saabub katseajale, teatab Kalev oma Facebooki leheküljel. Eelmisel hooajal kuulus 29-aastane ja 213 cm pikkune ukrainlane Krasnõje Krõlja rivistusse, kust lahkus mais enne hooaja lõppu viisaprobleemide tõttu. Sel hooajal on ta oodanud sobivat pakkumist, treeninud individuaalselt ega ole klubikorvpalli mänginud.

Novembri lõpus rääkis Petšerov Ukraina spordiportaalile Sport.ua, et otsib "õiget mängupaika, kus saaks head mängupraktikat ja näidata, et suudab taas korvpalli mängida".

Mehe sõnul on tal karjääris seljataga poolteist rasket aastat. "Mul oli raske trauma, mistõttu pidin seitse-kaheksa kuud platsilt eemal olema. Seejärel olid perekondlikud probleemid - matsin oma isa. See kõik mõjutas mind, korvpall vajus tagaplaanile. Aga elasin selle etapi üle ning mul on taas motivatsioon ja õige suhtumine, et taastada oma tipptase, mängida korvpalli ja nautida seda," rääkis ta novembris.

Ukraina MM-koondisesse Petšerov eelmisel suvel ei pääsenud. Intervjuus avaldas ta väljajäämise suhtes üllatust ja hämmeldust. Tänavusel EM-finaalturniiril kuulub Ukraina ühte alagruppi Eestiga.

Lisaks Samaarale on Petšerov mänginud Euroopas tuntumatest klubidest Valencia ja Milano Olimpia eest. Lombi taga oli mehe klubideks Washington Wizards (2007-2009) ja Minnesota Timberwolves (2009-2010).