Nelja Eesti meeskonna kõrval on pühapäevani vältaval jõuproovil võistlustules kuus Venemaa, üks Läti ja üks Soome esindus.

Eestlaste au kaitsevad korraldajate Erkmaa Korvpallikool, Rakvere SK, SK Altius (Tallinn) ja KK Paulus (Pärnu).

Eesti võistkonnad saavutasid avapäeval kaheksast mängust kuus võitu ja jõudsid kõik esikaheksasse. Täiseduga lõpetasid neist esimese turniiripäeva Erkmaa KK (treenerid Gert Prants ja Henri Räim) ja Rakvere SK (treenerid Madis Putko ja Tõnis Putko).

Tartlased alistasid 58:20 Ventspils SS Sparsi ja 60:40 Soome tänavuse meistri Wartti Basketi. Rakvere SK, kes on vabariigi selle vanuse paari viimase aasta edukaim meeskond, võitis 42:11 Moskva Trudovõje Reservõ ja 51:29 Peterburi Tsentrali.

Ühe võidu ja ühe kaotusega liikusid laupäevastele vahegrupikohtumistele KK Paulus (treener Johan Kärp) ja SK Altius (treener Jevgeni Gurjanov). Pärnakate kontosse jäi 37:33 võit Moskva Trinta teise rivistuse üle ja 23:43 kaotus turniiri ühelt favoriidilt Peterburi NAB-ilt. Pealinlased vandusid 48:53 alla Moskva Trinta esindusmeeskonnale, kuid alistasid sama tasavägises heitluses 34:26 Peterburi Vassilieostrovskaja spordikooli.

Rahvusvahelist värvi annab "Meiega meistriks" turniirile tänavu lisaks külalisvõistkondadele ka üks väliskohtunik - lätlane Gaitis Valters.