Noortekorvpalli peamiseks eesmärgiks on arendada mängijaid vastavalt nende vanusele. Seejuures on esmatähtis, et noortetreenerid peaksid treeningmetoodika valikul silmas, et õpilaste täielik potentsiaal korvpallis avalduks täiskasvanuna. Arvestama peaks ka sellega, et korvpall on hilise arenguga spordiala, kus kõrgemaid tulemusi saavutatakse tihtilugu alles 25-ndates eluaastates.

KK Viimsi poolt korraldatav koolitus tahab anda treeneritele praktilisi teadmisi ja oskusi, milline võiks olla eri vanuseklasside (kuni 14.aastani) võistkondlik rünnakujoonis, mis toetab noorte indviduaalset arengut nende tuleviku potentsiaali arvestades.

Koolituse läbiviijateks on kutsutud Eesti noortekoondiste juht Indrek Ruut ja Rakvere Tarva noortetreener Märt Raam. Mõlemad on muuhulgas läbinud rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) koolitusprogrammi Fiba Europe Coaching Certificate (FECC).

Rahvusvahelise mõõtme annavad ning lähinaabrite teadmisi toovad koolitusele Zilvinas Strazdas Leedust (SK Paulus) ja Arttu Mannelin Soomest (Lahti Namika). Kui Leedu korvpallis ja treenerites ei julge keegi kahelda, siis ka Soome korvpall on viimasel ajal Eesti kaugele maha jätnud ning Manneliin on väga head tööd teinud Lahti noortesüsteemis kui ka noortekoondistes.

KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste: „Koolituse idee kasvas välja meie organisatsiooni, KK Viimsi ja Kesklinna KK, praktilisest vajadusest. Klubipüramiidis harjutab ligi 350 last ja noort 13 treeneri käe all ning lisaks ala kandepinna laiendamisele tahame jätkuvalt olla lipulaevaks ka treeningmetoodika ning mängujoonise osas. Tänu headele kontaktidele on neli oma eriala vaieldamatut asjatundjat valmis meile oma teadmisi edasi andma ning tundes muret kogu Eesti korvpalli käekäigu pärast, otsustasime koolituspäeva kõigile huvilistele avatuks teha. Loodan, et neid jagub! Igal juhul peaks see nii olema, kuna ei mäleta millal nii praktiline koolitus Eestis viimati toimus.“