Delfi ja Eesti Päevaleht võttis ühendust Gerd Kiili, Priit Sarapuu ja Remo Holsmeriga - just nende praeguse juhatuse liikmete nimed on mingil hetkel käinud läbi ka võimalike presidendikandidaatide nimekirjast - ning uuris nende meelsust.

"Minu kandideerimine oli eelmise presidendi Jüri Ratase ja mitme juhatuse liikmega küll jutuks, aga otsustasin ikkagi "ei" öelda. Aga ma jätkan Jaagu meeskonnas," sõnas endine korvpallur ja praegune ärimees Kiili.

"Mina pole sellele ideele pikemalt mõelnud, sest nägin, kuivõrd suured saapad Jüri asendaja peab täitma. Juhatuse liikme töö on mulle rohkem kontimööda," selgitas turvafirma G4S juht Sarapuu.

"Minuga rääkisid presidendiks kandideerimisest paar inimest, aga mu otsus on jäänud samaks - mitte kandideerida. Lihtsalt aega ei oleks piisavalt. Ka minu juhatuses jätkamine pole kindel," ütles poliitik Remo Holsmer.

Kui Holsmer ei tea veel, kas ta uude juhatusse kuuluks, siis Kiili ja Sarapuu kinnitavad, et on Salumetsaga samas paadis.

"Fakt on see, et suur osa juhatusest on hetkel tema taga, mis tähendab, et paljuski jätkataks sealt, kus Jüriga pooleli jäädi. Samas on Jaagul liidrina kindlasti ka taolisi mõtteid, mis ei ühti tingimata Ratase omadega," arvas Kiili.

"Ma arvan, et uus president peaks tulema ala seest ning olema eeskujuks - Salumets täidab need kriteeriumid. Oleme olnud Jaaguga koos juhatuses ning meil on tekkinud hea läbisaamine, mistõttu tulin meeleldi tema meeskonda, kui ta mind palus. Üleüldiselt on praeguses juhatuses minu arust hea kooslus ning selle jätkamine oleks tervitatav," lisas Sarapuu.

Atso Matsalu teatavasti loobus eile oma kandidatuurist.