Leedulased alustasid töiselt ja kui Marijonas Petravicius neljandal minutil palli pealt sisse surus, näitas tabloo Rocki kaotusseisu 2:11. Seejärel peamiselt Giorgi Tsintsadze eestvedamisel ärkas ka Rock, teisel veerandajal võeti juhtohjad enda kätte.

“Tsintsadze hakkas oma mängu mängima ja teised tulid ilusasti kaasa,” kiitis Kerde 19 punktiga Rocki resultatiivseimaks kerkinud grusiini. Leedulased lasid tartlastel bravuuritseda ka teisel poolajal, hetkeks läks Rock ameeriklasest keskmängija Brian Cusworthi korvist isegi 12 punktiga juhtima. Ent otsustavatel hetkedel kukkusid sisse Rytase mängijate kaugvisked, Gert Kullamäe viimase sekundi täiesti pöörane tabamus üheksalt meetrilt oli vaid väike lohutus.

“Tiivad veel ei kandnud nii palju, et suutnuks Rytase alistada,” rääkis Kerde, kellele tegi meelehead lauavõitluse võit 32:27. “Kolmandal veerandajal sai jõud lihtsalt otsa. Nii palju kui põhimehed kestsid, nii palju oli ka võrdset mängu. Aga kui jõud otsa saab, lõpeb ka vaimujõud.”

Millest veel puudu jäi? “Ükskõik kui hästi me endast ka ei arvaks, ei anna Rytast ja Rocki võrrelda. Jääme alla nii mängijate valiku, treenituse kui ka kogemuste poolest. Kui nemad mängivad Euroopa kõrgliigas (euroliigas — toim), siis meie teises liigas (FIBA EuroCup — toim). Sinna vahele jääb veel esiliiga ehk ULEB Cup, kus mängib Kalev. Ütleme nii, et kuigi ma olen treenitud, jään ma Pavel Loskutoviga maratoni võidu joostes ikkagi alla. Aga oleme vähemalt alati läinud endast maksimumi andma.”

Järgmise Balti liiga kohtumise peab Rock täna, kui kohtub juba jõukohasema vastase Riia Baronsiga.