Üheski varasemas tänavuses kohtumises polnud seda juhtunud. 83:87 kaotuse põhjuseid veel: Rocki neli vahetusmeest kogusid vaid seitse punkti ja tartlased patustasid 22 pallikaotusega.

„Teisel veerandil tegime ridamisi vigu ja mõnel mängijal tekkis ebakindlus,” selgitas 22 punkti ja 10 lauapalliga hiilanud Marek Doronin, miks tartlased viskasid teisel veerandil vaid kuus punkti. „Vaheajal rääkisime asjad selgeks ja seejärel suutsime korralikult mängida. Aga viimasel veerandil jäime kalevlaste pidurdamisega hätta.”

Kalevi peatreener Nenad Vucinic leidis lõpuheitluseks töökindla koosseisu: Pace, Nate Fox, Kristjan Kangur, Valmo Kriisa ja Rait Keerles. Pärast Kevin Lyde viie veaga väljalangemist ei teinud Kalev/Cramo üheksa minuti vältel ainsatki vahetust.

„Kartsin vahetusi teha,” ütles Vucinic muiates. „Need viis mängijat hoidsid olukorda enam-vähem kontrolli all. Panid palli liikuma ja rassisid kaitses. Olin kindel, et nad peavad vastu.”

„Veel reede õhtul polnud selge, kas Tsintsadze, Beard ja Sokk saavad osaleda,” teatas Üllar Kerde. “Doronin mängis nii, nagu olen temalt kaks aastat oodanud. Üksikuid puudusi veel on, aga ta püüab. Mõne mängija osakaal jäi äärmiselt väikeseks. Puudu jäi enesekindlusest, eks see kaotustejada mõjub. Jäime teist korda alla lisaajal, tuleb vaadata, milles on põhjus.”

„Oleks spordisõbral õnnestunud näha veel kaht lisaaega, oleks Cramo võitnud veenvalt. Vastased tunnevad üksteist põhjalikult,” sõnas Tallinna Kalevi abitreener Margus Metstak. “Mida rohkematele korvpalluritele minuteid jagub, seda parem, peamine, et koostöö ei kannataks. See on treeneritöö kunst, Cramol õnnestus see paremini. Rock lootis kulminatsioonihetkedel kolmepunktivisetele. Isegi kümneaastane minikorvpallur tabab korvi alt paremini kui 6,25 meetri joone tagant.”

Homme seisab nii Rockil kui ka Kalev/Cramol ees EuroChallenge’I turniiri mäng. Tartlased võõrustavad Oostende Baset, Kalev/Cramot ootab Venemaal Ljubertsõ Triumf.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes