17. detsembril tehakse valik kahe kandidaadi, Atso Matsalu ja Jüri Ratase vahel. Korvpalliliidus noorteliigade juhina tegutsev, korvpalliajakirja Basketball välja andev Kristo Raudam, kes Delfi andmetel Matsalu toetajate leeris, avaldas Facebookis kommentaari, kus heidab ametist lahkuvale presidendile Peep Aaviksoole ette Ratase toetamist.

"Mulle ausalt aitab. Tänane ETV spordi intervjuu jättis väga sita maitse suhu. Normaalne on, et lahkuv alaliidu president ütleb oma soosiku aga, võiks olla julgust tunnistada, et see soosik on ta enda poolt elueest väljaaetud, et mantlipärija oleks talle sobiv. Nagu Putini Venemaa... Tore on, kui mainitakse, et programmid on sarnased, aga kus on siis see juba sel nädalal avalikustada lubatud programm sm poliitbroileri poolt? Seda näinud vaid siis ilmselt see "eliit", kel suured isiklikud huvid korvpallis," kurjustas Raudam.

"Samuti on lahe, et kuna on teada, millise erineva poliitikute hunnikuga tuleb üks kandidaat esmaspäeval välja, siis selleks on vaja siluda ette pinda, et tore on kui kõik erakonnad oleks esindatud kossuliidus juhatuses."