Kangur lõpetas 2010. aasta kevadel ootamatult varakult hooaja Prantsusmaa liigas. Villeurbanne´i Asvel ei pääsenud vastu ootusi play-off´i ja nii tekkis eestlasel šanss liituda Bologna Canadian Solariga. Minna või mitte? Riskida või mitte? Liituda meeskonnaga play-off´ideks, mitte sulanduda, koguda nigel statistika ja Itaalia liiga uks võib igaveseks lukku jääda. Olgem ausad, tõenäosus tundmatus keskkonnas näppu lõigata on suurem, kui variant kohe paugutada ja uute kosilaste tähelepanu võita. Kangur ikkagi riskis ja joob piltlikult öeldes šampanjat seniajani.

Nädalavahetusel ületas ta Itaalia kõrgliigas 5000 mänguminuti piiri. Juba kaheksas hooaeg käsil ning vähemalt üks kindlustatud veel. Kui Kangur Bolognasse läks oli ta vanus 27. Veideman on praegu 25. Kangur sai esimesel katsetusel vaid viis mängu, Veideman saab halvemal juhul seitse mängu. Jah, Veideman lahkub Itaalia esiliigasse, aga kui ta pole nelja aasta jooksul Eestist välja saanud, siis võib-olla tulebki madalamalt alustada. Siht on mõistagi ikkagi Lega A, esiliiga vaid vaheetapp.

Muide, Veidemanil on varasematel hooaegadel jäänud Kalevist lahkumata ka klubi vastuseisu tõttu, seekordseks kinnihoidmiseks aga hoovad puudusid. Siinkohal tuleb klubi mänedžmendil peeglisse vaadata. Miks sõlmitakse mängijaga leping, mis võimaldab pärast üleminekuaja lõppu kaabut kergitada? See ei tundu ühestki otsast mõistlik ja siinkohal vaid näpuga mängija suunas viibutada pole asjakohane.

Kristjan Kanguri aitas Itaaliasse agent Reed Nopponen, kes seisab tänasel päeval ka Rain Veidemani taga. Agent tunnistab, et mängija käitumine Kalev/Cramo suhtes ei ole teatud vaatenurgast eetiline või aus, aga teisest küljest, kui Veideman õnnestub, ja pääseb läbi Itaalia esiliiga kõrgliigasse, siis võidab Eesti korvpall ning rahvusmeeskond. Siinkohal ei julge Nopponenile vastu vaielda.

Üks sarnasus on Kanguri ja Veidemani vahel veel. Kui Kangur 2010. aasta kevadel Bolognaga liitus oli meeskonna peatreeneriks Lino Lardo. Sama mees juhendab praegu Udine klubi, millega liitub Veideman. Lardo kompetentsis ei maksa kahelda, aastatel 2004-2006 oli ta Milano Olimpia eesotsas. Veideman peaks potentsiaalselt sattuma keskkonda, mis aitab tal sammu edasi teha.