Kuidas kommenteerid praegust BC Kalev/Cramo käekäiku ja uute meeste esitust? Kes on enim silma jäänud ja mille poolest?

BC Kalev/Cramo käekäiku on suhteliselt raske hinnata, kuna neil toimub siiani aktiivne mängijate vahetus ja väga palju on ka Cramo tulemusi mõjutanud rohked vigastused. Silma on jäänud väga hea hooaja algusega Rait Keerles, kes on tõusnud üheks võistkonna liidriks ning seni on ta kenasti oma rolliga hakkama saanud.

Miks ei harrastata Eesti korvpallis jõulist mängu ja seda just eriti korvi all. Jääb kohati mulje nagu mängitaks võrkpalli. Mehed on 2 meetrit ja üle, mis raskusi valmistab korvi alt üleshüpe ja palli sissesurumine? Miks seda ei tehta?

Ma arvan, et esimese põhjusena võib välja tuua mängijate füüsilise olukorra. Sa võid ju pikk olla, aga kui sul tugevaid jalgu all pole, siis ega nii lihtsalt see kohapealt pealtpanek ka ei toimu. Muidugi vaba olles ja hoogu võttes saab sellega iga pikk hakkama, aga kui on vahetult olnud kasvõi väikenegi kehaline kontakt, siis lastakse rahulikult lauapõrkest. Kuigi ega seegi ju vale pole kui kaks punkti lõpuks kätte saadakse.

Kuidas kommenteerid seda et eesti noored (aga ka vanem aktiivne generatsioon, k.a. sina) mängivad nö "nõrka" korvpalli. See tähendab kunagist, vana-Euroopalikku aeglast kossu. Euroopas on hetkel tase juba väga kõva, mäng kiire ja näiteks - nagu ise ütlesid - korvi all keegi enam ei ürita palli niisama viskega lauapõrkest korvi panna. Konkreetselt surutakse pealt ja mäng on üldse jõuline. Miks eestlased selles osas nii mannetud on, nõrgukesed? Või pole sa nõus sellega?

Mingil määral ma ka nõustun, aga nagu ma ka ennem toonitasin, siis minu arust saab kõik alguse füüsilisest ettevalmistusest. Kui sa ikka ei ole end tugavaks ja kiireks treeninud, siis ju on loogiline, et on võimatu mängida kiiret ja jõulist korvpalli. Hetkel veel jah tõesti mängitakse Eestis veidi aeglast korvpalli, kuid minu arust on hakanud seegi natukene muutuma. Eks treenerid käivad ka ajaga kaasas ja võtavad osa erinevatest koolitustest ning üritavad siis omapoolt uut stiili mängijatele edasi anda.

On silma jäänud, et te saate hästi läbi ameeriklastega, kes Kalev/Cramos olnud. Kas Foxiga ka veel suhtlete? Olete Linehaniga kohtunud Prantsusmaal?

Kahjuks pole veel õnnestunud kontakti saada Foxiga, kuigi olen jälginud tema käekäiku Saksamaal. Linehaniga pole kohtunud, kuna pole õnnestunud nende vastu mängida. Varsti peaks ka see toimuma ning loodame siis talle koha kätte näidata, kuigi tema isiklikult on hooaega suhteliselt hästi alustanud.

Kristjan, mis on sinu õigeks pikkuseks? Kalevis olid 201cm, aga samas tundusid siin Travis Reedist pikem, kes oli mõõtude järgi 203cm? Kas oled hakkanud uues klubis rohkem vabaviskeid harjutama, et sa neid paremini oled hakkanud tabama? Mida pead enda kui korvpalluri juures kõige tugevamaks ja mida nõremaks küljeks?

Kuigi käsin just see nädal arsti juures dispanseeringul, kus mu pikkuseks mõõdeti 203cm, arvan end siiski 202cm pikkuseks. Mind on ka 204cm mõõdetud. Vabavisete kohta niipalju, et olen jah veidi rohkem neile rõhku pööranud kui varem. Enda plussiks võibolla pean seda, et olen füüsiliselt ehk veidi tugevam kui teised minu positsiooni mängijad ja suureks miinuseks on minul see, et alustasin korvpalliga kahjuks väga hilja ja seetõttu on mu tehnika suhteliselt krobeline, kuigi püüan selle kallal vaeva näha.

Kas sinu praeguses klubis harjutatakse vabaviskeid ka treeneri poolt loodud treeningukavas või on selline mänguelement iga mängija enda mure? Kas on vahe sees Eestis praktiseeritavaga?

Üldjuhul on ikka iga mängija oma asi kui palju ja kas ta üldse vabaviskeid harjutab, aga jah trenni lõpus peame võistkonna peale sisse saama 20st vabaviskest vähemalt 16, muidu järgneb väike „magustoit" joonejooksu näol.

Kas sinuga tehakse Asvelis ka individuaalselt tööd (on seal selle jaoks olemas mõni treener)?

Meil on Asvelis kokku 3 treenerit, nendest 2 abitreenerit aitavad vajadusel individuaalset tööd teha kui mängija nii-öelda abi palub. Lisaks on veel ka eraldi kehalise ettevalmistuse treener, kes jõusaalis vastavaid näpunäiteid jagab.

Kas klubi poolt on antud mängijatele võimalus iseseisvalt vabal ajal käia kossuplatsil harjutamas või on saalis võimalik käia ainult trennideks ette nähtud aegadel?

Jõusaali saab kasutada peaaegu igal ajal, mil võimla uksed avatud on. Korvpalliplatsiga on asi vähe keerulisem, sest siin käib ka tugev noortetöö ning väljak on suhteliselt hõivatud. Enda kallal nokitsemiseks jääb aega ennem trenni ning peale trenni kui loomulikult juba väikesed rüblikud pole platsi vallutanud.

Mis on su unelmate liiga, meeskond, kus sooviksid mängida? Mis sa arvad, kui palju oled võimeline korvpallurina veel arenema?

Unelmate liigaks pean Hispaaniat, Itaaliat ning miks mitte ka Venemaad, kuigi seal on viimasel ajal tase veidi langenud. Arenemisest niipalju, et ega ma ju kõige noorem enam pole, aga alati saab paremaks minna. Eks ma töötan enda kallal edasi ning üritan ikkagi Euroliiga tasemel kanda kinnitada.

Kas olete kunagi unistanud mängimisest NBA-s? On mõni NBA klubi teid kunagi suvelaagrisse kutsunud? Kes on sinu eeskujud?

Jah, iga väike korvpallipoiss unistab NBA-sse jõuda, aga olen jäänud realistiks ning minu vanuses enam NBA vaatevälja jõuda ei ole kerge. Suvelaagrisse ei ole mind kutsutud. Eeskujusid ei oskagi otseselt välja tuua. Nagu paljudele teistele sümpatiseeris mulle väga Michael Jordan.

Kui palju surud rinnalt, kui kiiresti jooksed 100m, kui palju hüppad hoota kaugust, milline on hüppevõime (maast lahti)?

Rinnalt surumises ei ole ma väga kõva säga, aga heal juhul 115 peaks kätte saama. 100m aega ma kahjuks ei oska peast öelda, aga Tanel Sokule teen ma vabalt ära. Hoota kauguse kohta samamoodi andmed puuduvad ning maast lahti hüppevõimet ma kahjuks ka enam ei mäleta. Viimati tehti selliseid katseid kui õppisin Eesti Spordigümnaasiumis ja kahjuks on kõik ununenud. Hüpe enam nii hea ei ole kui varem, sest paratamatult on massi juurde tulnud.

Küsimus, ei puuduta päris korvpalli. On siis need prantsuse naised nii ilusad nagu räägitakse :).

Minu arust on Eesti naised ikka oluliselt ilusamad, kuigi kui Saksa naistega hakata võrdlema, siis siin on ikka kaunitarid :).