Kalevi juht Ivar Valdmaa avaldas lootust, et neil õnnestub viimati Leedus Alytuse meeskonnas olnud grusiinist mängumees kujundada.

“Kui ta näitab tahet, teeksime temaga kolm aastat tööd, et näha, mis temast võiks saada.”

125-kilone koljat näitas juba oma vägevust. Mateo Kedzo hüppas temaga korvi all heideldes pea lõhki.

Kalevlasi piinasid kõhuhädad, ent võit jäi koju

Kalev alistas Balti liigas BC Šiauliai 93:80. “Meil oli ühel hetkel olukord, kus vaid Rait Keerles ja mina olime ainsana terved,” ütles Kangur. “Travis Reed ei osalenud ühelgi treeningul. Bojan Pelkic oksendas kogu öö ja piinles palavikus. Mateo Kedzol õmmeldi peahaava ja arst ei lubanud tal mängida.”

Peatreener Veselin Maticil ei tarvitsenud siiski Kangurit korvi alla võitlema saata. Keskmängija Reed täitis oma osa taas meisterlikult, kogudes 22 punkti ja viis lauapalli. Kedzo andis talle vajalikul hulgal puhkust ja ka Pelkic jaksas meeskonda aidata.

Õhtu täheks tõusis aga Kangur, kes tabas kaugelt ja murdis pidurdamatult korvi alla. 201 cm pikkune ääreründaja tõi juba avapoolajal 21 punkti.

“Kõik keskendusid sajaprotsendiliselt,” tunnustas Kangur tiimitööd. “Kalevi hall on meie treeningusaal, tunneme siin end kodusemalt. Publik istub väljakule lähemal, sa kuuled nende ergutamist palju paremini.”

Lõpuks 25 punkti, seitse lauapalli ja viis korvisöötu panustanud Kanguri etteastet võinuks hinnata viis plussiga, kui ta ka vabaviskeid täpsemini tabanuks. Ent tema üheksast viskest läbis rõnga vaid kolm!

“Viskasin nagu s… vastu seina,” ütles Kangur. “Kui vabavisked paremini tabanuksid, võinuks endaga rahule jääda. Nüüd jäi midagi kripeldama.”

Matic kasutas Leedu tugevuselt kolmanda meeskonna kaitse täielikult üle mänginud Kanguri etteaste hindamisel ülivõrret: “Suurepärane mäng!”

Samuti tõstis juhendaja esile 19 punkti kogunud Keerlest. “Kui meeskond on vastu seina surutud, võtavad kõik ennast palju rohkem kokku,” ütles Matic. “Samamoodi juhtub sõjas, kui pole enam kuhugi taganeda.”

Kalev teenis Balti liigas kolmanda võidu ja jagab reedel Tartu Ülikool/ Rockile alistunud BK Ventspilsiga seitsmendat-kaheksandat kohta. “Rock sai suurepärase võidu, meie saime samuti tähtsa võidu,” lausus Matic, kel tuleb homme hoolealuseid häälestada ULEB-i Cupi kodumänguks Villeurbanne’i Asveliga.