Samas tunnistas Valdmaa, et selle eesmärgi täitmiseks ei lasta eestlaste osakaalul meeskonnas langeda, kirjutab SLÕhtuleht. “Praeguse juhtkonnaga ei lange eestlastest mängijate osa alla 50 protsendi. Me ei vaja 12-st välismaalasest kokku klopsitud tiimi, sest see ei huvita publikut,” teatas Valdmaa.

Praegu kuulub Kalevisse kolm välismaist pallurit, kes andsid suure panuse EuroCupil BC Kiievi alistamisel. “Välismaalased peavadki olema omal positsioonil eestlastest paremad. Teisalt soovime kodustele mängijatele anda võimaluse mängida ja areneda heas võistkonnas.”

Valdmaa sõnul ei tohi kahest võidust nelja miljoni eurose eelarvega BC Kiievi üle siiski eufooriasse sattuda. “Uus tiim vajab alati kokkusulamiseaega. Meid kohustab Kalevi nimi. Nimi ja mängutase on tegurid, mis toovad rahva saali.”

Valdmaa hinnangul on Eestile tähtis saada jalg Euroopa korvpalliliigade liidu ULEB ukse vahele. “Tahaksime peatselt kandideerida ULEB Cupi kohale, sest vaid selle sarja kaudu on praegu võimalik pürgida Euroliiga poole. Pääsesime teise ringi — see saavutus on ULEBile ette näidata.”