Niisiis teisipäeval võitis kodusaalis mänginud Tartu meeskond Kalevit masendava ülekaaluga 94 : 68.

Siin võib rääkida Tartu meeskonna säravast esitusest, muidu pigem liidrite varju jäänud Silver Leppiku viskekontserdist ja Brian Cushworthi võimutsemisest korvi all, Tanel Teini ja Giorgi -Tsintsadze taibukatest söötudest.

Või siis vastupidi, võib otsida Kalevi kaotuse põhjusi sellest, et napilt enne finaalseeriat lahkus meeskonnast viimase kahe hooaja staar Travis Reed. Muidugi võib rääkida Kristjan Kanguri kahvatust esitusest avamängus, vähesest valmisolekust ning nõnda edasi.

Tegelikult, kui tohib subjektiivselt hinnata, oli teisipäevane mäng siiski ennekõike treeneri kaotus. Veselin Matici kaotus.

Kui meeskond ei suuda kogu mängu jooksul leida vahendit vastase maa-alakaitse vastu (sellele osutas SL Õhtulehes eksperdina esinev endine korvpallur Rauno Pehka ja ka vahetult pärast mängu ETV-le intervjuu andnud korvpalliprofessor Ilmar Kullam), siis see on treeneri jama. Küsimus polnud ju ainult selles, et visked ei tabanud, kuigi visete tabavusprotsent oli tõepoolest õnnetu (37). Mingist hetkest ei saadud lihtsalt palli liikuma ja visked tuli teha paljuski läbi häda.