“Üheks tingimuseks on, et korvpallimeeskonna nimi sisaldaks sõna “Tallinn”,” ütles abilinnapea Kaia Jäppinen. “Ja loomulikult eeldame meeskonnalt silmapaistvaid tulemusi, mis Tallinnale au ja kuulsust tooks.”

Klubi presidendi Ivar Valdmaa sõnul on eesmärgiks Eesti meistritiitel. “Balti liigas tahame nelja parima hulka jõuda,” ütles Valdmaa. “See tähendab, et peame 14 meeskonna seas sellistele väga tugevatele meeskondadele nagu Kaunase Zalgiris ja Vilniuse Rytas väärilised vastased olema.”

Septembri lõpul algaval hooajal saab esindusmeeskond linnaeelarvest 2,7 miljonit krooni. “Esimesel kohtumisel korvpalliklubi juhtidega leppisime kokku, et kahe nädala jooksul pannakse järgmise hooaja eesmärgid ja kohustused täpselt paika ning neist lähtuvalt koostame koostööleppe,” ütles Jäppinen.

Jäppineni sõnul on Tallinnale rahvusvahelise tuntuse toomiseks oluline meeskonna osalemine ka väljaspool Balti riike toimuvatel turniiridel. “Teame, et võime selle klubi puhul ka selle tingimuse täitmisega arvestada,” ütles Jäppinen. “Samuti on üheks oluliseks linnapoolseks nõudeks töö noortega.”

Valdmaa sõnul toetab klubi umbes 400 noore korvpalliharrastust.