Kalev/Cramot tabas eelmisel nädalal halvamaiguline uudis, kui meeskonna üks liidreid Rolands Freimanis Venemaale Kaasani Unicsi ridadesse lahkuda otsustas. Mängumehe otsus mujale siirduda tegi olukorra Kalevi jaoks eriti keeruliseks ka seetõttu, et Rahvusvahelise Korvpalliliidu FIBA poolt on neile määratud uute mängijate registreerimiskeeld.

Mängijate registreerimiskeelu sai Kalev/Cramo, kuna polnud täitnud FIBA Arbitraažikohtu otsuseid ning oli seniajani võlgu Nenad Vučinićile ja teda esindavale agentuurile EnterSport Management.

Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa rääkis detsembris Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetusele, et võlgnevused Nenad Vučinićile on klaaritud ja FIBA kiri tuli neile täieliku ootamatusena. "Minu teada olid meil selle juhtumiga asjad korras ning FIBA otsus on väga ootamatu. Teeme koheselt vastukirja ning loodame arusaamatuse likvideerida," ütles Valdmaa.

Klubi tegevjuht Kaarel Sibul kinnitab, et viimane makse tasuti 3. novembril ja FIBA-lt palutakse klubile seatud piirangud koheselt maha võtta.

Meeskonna peatreener Alar Varrak rääkis pärast Freimanise lahkumist ERRile antud intervjuus, et hetkel peab hakkama saama nende 11 mehega, kes olemas.

„Praegu on meil Kristjan Kitsing ja Erik Keedus umbes neljad, midagi katsetada ei ole,” nentis Varrak, kirjutab ERR sport. „Korra proovisime ka (Mindaugas) Kupšast ja (Frank) Elegari korraga väljakul, sellest midagi head välja ei tulnud, aga ei saa neile ka pahaks panna, nad pole seda kordagi ei trennis ega mängus pidanud tegema. Proovime siin mõnes trennis äkki natuke neid koos panna väljakule, uusi mängijaid võtta ei saa, need üheteistkümnega, kes meil on, peame edasi minema.”