Võidujanu ühe peamise rivaaliga kohtudes innustas Kalev/Cramo korvpallureid ponnistama isegi siis, kui üleolek kasvas mäekõrguseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nii põhiviisik kui ka vahetusmehed higistasid kaitses nii hasartselt, et leedulased pääsesid üliharva vabalt viskele.

Korraks 36 punktini suurenenud edu kahanes viimasel kolmel minutil, kui Nenad Vucinic saatis väljakule noore kaardiväe.

„Kuulume Balti liiga tippu, aga võime veel paremaks minna,” ütles Kalev/Cramo mängujuht John Linehan. „Meil on eriline hooaeg. Usume, et võime veel palju korda saata. Peame kõvasti töötama kaitses, jagama üksteisele palli ja mängust lõbu tundma.”

Žalgirist räsisid haigused

Kümne võiduga liigas teisele kohale tõusnud Kalev/Cramol seisavad ees kolm kohtumist: Vilniuses Lietuvos rytasega, kodus Kedainiai Nevežise ja Ventspilsiga. Otsepääsme nelja meeskon­na finaalturniirile tagava teise koha hoidmiseks vajavad Nenad Vucinici hoolealused kindlasti võitu liidri Lietuvos rytase üle. Nii Žalgirisel kui ka Riia ASK-l on üheksa võitu, kuid pidamata neli kohtumist.

„Vilniuses on kindlasti raskem mängida kui kodus, ent kui surume neid kaitses ja tegutseme rünnakul võistkondlikult, võime neist jagu saada,” lausus Linehan. „Kui Rytasele kodus kaotasime, polnud meil veel keskmängijat, ometi oli meil ka siis võidušanss. Kui usume võitu, võime võitagi.”

Majandusraskuste tõttu kõigist neljast välismängijast ilma jäänud Žalgirisel nappis nii jõudu kui ka moraalset valmisolekut. Mitu Kaunase korvpallurit olid viimastel päevadel haiged.

„Ütlesin pärast mängu meestele riietusruumis: „See kaotus polnud midagi erilist.” Me ei saanud kohtumiseks piisavalt valmistuda,” lausus Žalgirise peatreener Gintaras Krapikas.

Hoolimata oma meeskonna loiust etteastest tõstis külaliste juhendaja esile võõrustajate suurepärast tegutsemist. „Tallinna klubi on ühtlaselt hästi mänginud,” lausus Krapikas. „Neil on head välismaalased ja kaks tugevat Eesti korvpallurit, Kangur ja Arbet.”

Vucinicile pakkus kogu tiimi võitlusvaim rahulolu. „Kriisa lõi viimasel veerandil teravust, Sokk töötas kõvasti kaitses ja vigastusest kosuv Keerles andis panuse,” lausus serblane.

Arvamus, Üllar Kerde, Eesti koondise peatreener:

Kuigi Žalgirise võõrmängijad on läinud ja nad kasutasid mitut noorkorvpallurit, ei saa Kalev/Cramo võitu alatähtsustada.

Vucinici hoolealused näitasid oma jõudu ja mängisid hasardiga. Võib-olla rünnakujoonis polnud hea, aga kaitses töötasid nad kõvasti.