„Meie teed läksid lahku puhtalt pragmaatilistel põhjustel. Tema hind tõusis nii kõrgele, et meil ei olnud midagi teha. Läbirääkimistel me detailidesse enam ei laskunudki ja otsest pakkumist ka ei teinud,“ rääkis Kalev/Cramo president Toomas Linamäe Delfi Spordile.

„Kui oleksime vajaliku summa kokku saanud, siis oleks ta kindlasti meie juurde jäänud,“ avaldas Linamäe, et Kairys oli tegelikult Eestisse jäämisest huvitatud.

Leedu meediast käis hiljuti läbi, et Kairyse tulevase hooaja palganumber algab tõenäoliselt 90 000 eurost. Linamäe neid numbreid täpsemalt kommenteerida ei soovinud.

Kuna Kairyse lahkumine sai selgeks alles nüüd, siis seni ei ole tegeletud ka uue juhendaja otsimisega. Järgmised kümme peva plaanitakse selles vallas tõsiselt tööd teha ja jaanipäevaks tahetakse uus mees paika saada. „Praegu on laual nii välismaalase kui ka eestlase palkamine,“ ei tahtnud Linamäe täpsemalt kaarte avada.

„Esmalt on vaja treener paika saada. Tema hakkab meeskonda komplekteerima. Seetõttu on vaja leida kiiremas korras uus juhendaja,“ sõnas klubi president.

Mängijatest on Kalev/Cramol tulevaks hooajaks leping Kristjan Kanguri, Martin Dorbeku ja Maksim Salašiga.