Jälle startisid Tartu Ülikool/Rocki korvpallurid kodupubliku marulisel toetusel võimsalt ja näisid olevat valmis kalevlasi nokauti lööma, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nagu finaalseeria avamängus, kaevasid kalevlased end sügavast august välja, surusid võõrustajad normaalaajal taganema ja teenisid lisaajal puhta seljavõidu 84:74.

Jõust tühjaks jooksnud Rockil puudusid lisaajal Tanoka Beard ja Viktor Sanikidze, peagi kukkusid viie veaga pingile ka Marek Doronin ja Tanel Tein.

Kahe äärmiselt kõikuvalt mängiva meeskonna draamarohke vastasseis jätkub seisul 1:1, mis lubab oodata homme Tallinnas veelgi närvilisemat ja südant seisma panevat õhtut. 

„Tunnen nälga, tahaks nad korralikult maa alla tampida, kui see oleks võimalik," kirjeldas Kristjan Kangur oma ehedat võidumotsiooni.

„Aga ma ei hakka enne neljapäeva midagi hõiskama, vaatame, mis siis saab."

Teini viha enda peale

Saatuse irooniana avanes vastase maa alla tampimise võimalus seekord Rockil, sest kalevlased tegutsesid esimesel poolajal nagu juhtlõngata hüpiknukud.

Ometi ei jaksanud tartlased šanssi kasutada, mille põhjuseks pakkus Tanel Tein Kalev/Cramo surve alla jäämist ja enesekindluse minetamist.

„Juhtisime poolajal 17 punktiga ja rääkisime, et sellisel momendil tuleb rünnata lõpuni, teha vastane justkui maatasa ja suurendada edu 25-30 punktini," lausus Tein ja tunnistas, et lahendas ise teise poolaja alguses mitu olukorda valesti.

Seevastu Kalevi juhendaja Nenad Vucinic soovitas hoolealustel keskenduda teisel poolajal tagaajamisele rahulikult ja kindlameelselt, et kärsitust kiirustamisest hoiduda.

„Peatreener ütles: võtame ühe kaitse ja ühe rünnaku korraga, ei hakka vahet kramplikult vähendama ja õnneks tulime järele," selgitas Kangur, kes lubas kolmapäeval uuesti vabaviskeid harjutada. Seda peaksid kõik kalevlased tegema, nende 36 vabaviskest tabas vaid 19.

„Ei oska öelda, miks me esimesel poolajal nii kaitses kui ka rünnakul nii nirud olime," lausus Kangur. „Peame üle vaatama, mida valesti tegime, ja püüdma neid vigu vältida."

Enne kommentaari jagamist vabandas Vucinic, et infopuuduse tõttu avamängu järel pressikonverentsile ei tulnud.

Siis kiitis ta Rocki laitmatut rünnakut ja tugevat kaitset esimesel poolajal ja leidis häid sõnu ka oma hoolealuste kohta.

„Olin kogu aja kindel, et mehed ei anna alla, oleme seda kogu hooaja näidanud," ütles Vucinic.

„Me ei mänginud teisel poolajal sugugi suurepäraselt, peame rünnakul palju asju parandama, me ei jaga palli nii sujuvalt, nagu tahaksin. Kaitse saime korda ja see aitas meid."

Seeria algab justkui nullist, ütles Rocki peatreener Indrek Visnapuu. „Rääkisime riietusruumis, et mõlemad mängud tuleb unustada ja alustame valmistumist seeriaks, mille võitmiseks on vaja saada kolm võitu," lausus ta.

Arvamus, Indrek Ruut, KK Pärnu treener:

Rock on oma võimed rohkem välja mänginud. Kalev/Cramo pole veel oma jõudu näidanud. Rocki kodutöö on parem, mis on treenerite teene.

Avapoolajal olid justkui vastamisi mitu aastat koos harjutanud ja mõni nädal tagasi kokku pandud meeskond. Võib-olla on Kalev siiski paremas kehalises vormis, mis võib hakata mõjuma.