Zach Smith on eemal käeluumurruga, Dwight Colebyt vaevab põlveprobleem ning Antino Jackson läheb ninauuringutele. Peatreener Roberts Štelmahersi sõnul on ameeriklasest mängujuhi enesetunne halb, aga probleemi ulatus pole veel teada.

"Oleme juba viimased kuu aega kaheksa-üheksa mängijaga hakkama saanud, seega pole see probleem," ütles Štelmahers irooniliselt.

Tegelikult on olukord loomulikult keeruline. Vähemalt hooaja alguses peab võistkond toetuma eestlastele, aga peatreeneri sõnul pole neist ühe kuuga võimalik VTB Ühisliiga tasemel skooriliidreid teha.

"Tapjainstinkt peab liidris olema juba sünnist saati. Mängijatele on võimalik enesekindlust süstida, aga lõpuks peavad nad ikkagi ise muutuma. Annan oma parima, aga asi on nende peas kinni."

Kalevlased avavad VTB Ühisliiga hooaja pühapäeval Moskva oblasti Himki vastu, kes teeb sarnaselt mullusele kaasa Euroliigas.

"Meil on kaheksa-üheksa mängijat ja vastu tuleb Himki. Mida ma saaksin sellises seisus mängust oodata? See on hullumeelne," sõnas Štelmahers kurvalt.

"Mul on raske ennustada, kuidas me mängima hakkame, sest vigastuste tõttu pole mul tiimist head ülevaadet. Tsentrid on audis ja ilma nendeta pole võimalik korvpalli mängida. Ma ei tea, millal nad korda saavad. Tahaksin võistkonda paremaid leegionäre, kelle seas võiks olla liider. Tore oleks selliseid mängijaid palgata, aga see pole lihtne. Eelarve on ju väiksem," lisas ta.

Kalev/Cramo president Toomas Linamäe tunnistas samuti, et võistkonna eelarve on võrreldes mullusega väiksem ja seetõttu on välismängijate taust tagasihoidlikum. Kindlasti liitub tiimiga üks tsenter, aga vangerdused pole välistatud ka tagaliinis.