Koroonaviiruse puhkedes lõpetas Eesti korvpalli lipulaev Kalev/Cramo lepingud kõikide mängijate ja treeneritega. Olukorra paranedes, püütakse esimese asjana saada paika treenerid. Suulisele kokkuleppele on jõutud lõppenud hooajal meeskonna juhendanud lätlase Roberts Štelmahesi ning tema abiliste Indrek Reinboki ja Akselis Vairogsiga.

„Suusõnaline kokkulepe on olemas, kuid praegu käivad agendiga läbirääkimised tingimuste üle," sõnas Kalevi mänedžer Ramo Kask. Štelmahers soovib jätta endale võimaluse hea pakkumise korral keset hooaega lahkuda, kuid klubi ei soovi sellist võimalust pakkuda.

Kalevi juhtkonnal oli põhjust Štelmahersit tagasi kutsuda. Lätlase juhendamisel näitas meeskond enneaegselt lõppenud hooajal VTB Ühisliigas head mängu ning püsiti veerandfinaali pääsu kursil. Hooaja katkemise hetkeks oli kogutus 8 võitu ja 12 kaotust, mis andsid tabelis 5. koha. Tõsi, konkurents oli tihe ning näiteks 11. kohal asunud Nižni Novgorod jäi maha vaid ühe võiduga.

Neljanda treenerina hakkab Kalevi juures tegutsema ka meeskonna kunagine peatreener Alar Varrak. "Varrak on ühenduslüli esindusmeeskonna ja SK Nord akadeemia vahel ning hakkab vahendama Nordi noortele treeneritele oskusteavet," selgitas Kask. Põhikohaga on Varrak Nordi korvpalli valdkonna juht.

Juulis loodab Kask alustada läbirääkimis ka eestlastest mängijatega. „Kaua ei saa sellega viivitada. Mõned klubid tegutsevad juba mängijate värbamisel päris aktiivselt," märkis ta.

Esialgu pole selge, millal ja kuidas Ühisliiga algab. Probleemiks on Venemaal endiselt laialdaselt leviv koroonaviirus. Mingigi selgus peaks saabuma 14. juulil, kui videosilla vahendusel peetakse liiga koosolek.