Ema südameoperatsiooni pä­rast USA-sse sõitnud Tanoka Beardi puudumisest hoolimata pakkusid Tartu Ülikool/Rocki korvpallurid ladusat ja söödurohket mängu, mille pidurdamisel jäi Kalev/Cramo üllatavalt kaua hätta.

Ent seekord polnud peatreener Nenad Vucinicil vaja isegi nuputada, keda kolmandal veerandil 10-punktilises kaotusseisus väljakule saata, sest vahetusmehed tõestasid juba avapool­ajal oma tahtmist ja võidunälga.

„Meie meeskonnas võib igaüks anda olulise panuse ja esile tõusta," lausus vahetusmees Josh Pace. „Kui algviisikul läheb halvasti, teevad vahetusmehed hea etteaste ja täna suuresti nii kujuneski. Kui põhiviisik tegutseb hästi, ei tarvitse vahetusmeestel mäng õnnestuda. Tähtis on meeskonnana kokku hoida."

Kaks korda Kalev/Cramo kaotusseisust välja rebinud abivägi astus pingilt võimukalt esile. Valmo Kriisa ja Tanel Sokk vedasid enesekindla jonnakusega rünnaku käima. Pace toetas olulistel momentidel, ent õhtu peategelaseks tõusis hooaja esimesel poolel põhiviisikusse kuulunud Kevin Lyde.

Beardi puudumist osavalt kasutanud Lyde möllas mõlema korvi alla, ja oli vaid aja küsimus, millal Kalev/Cramo keskmängijat enamasti kahekesi katnud Rocki rivistus kokku kuivab.

„Lyde oli mõistagi meie peamine relv, püüdsime palli talle mängida, aga teda kaeti kahe mehega ja me ei saanud alati oma tahtmist," selgitas Vucinic 17 punkti ja 13 lauapalli kogunud USA keskmängija rolli.

Kalev valitses korvi all

Viimasel veerandil läks lõpuks lahti ka Kalev/Cramo pallurite kolmepunktivisete püss. Kordamööda tabasid kaugelt Gregor Arbet, Tanel Sokk. Jälle Arbetilt kolmepunktivise, siis Sokult kaks ja Arbetilt kolm punkti. Võõrustajad spurtisid seisul 54:60 koguni 11:0 ja asusid otsustavalt juhtima 65:60.

„Beardi puudumine andis tunda," lausus 16 punkti kogunud Giorgi Tsintsadze. „Ometi võitles meeskond kõvasti ja kohati tegutsesime väga hästi. Viimastel minutitel  polnud meil korvi all jõudu, et lauapallide pärast heidelda. Kalevlased said järjest ründelauapalle (Kalev sai ründelauast 20, Rock 11 palli) ja meil ei jätkunud vastamiseks hoogu."

Tanel Tein ja Marek Doronin kukkusid lõpuheitluseks välja. Rocki peatreener Indrek Visnapuu tunnistas, et tartlased said jälle väga valusa kaotuse. Ta pidas üheks allajäämise põhjuseks Kalevi nelja tabavat kolmepunktiviset neljandal veerandil.

„Kalevi korvialune võimsus pääses maksvusele," ütles Visnapuu. „Tunnen natuke, et kohtunikud eksisid ühes suunas, see kriibib hinge. Loomulikult võib see olla tingitud ka väga valusast kaotusest."