Rohked pallikaotused ja ligadi-logadi koostöö ei võimaldanud Kalev/Cramol laupäevases kodumängus Valmierast nagu teerulliga üle käia. Kuigi 23-punktine eduseis sulas viimasteks minutiteks ohtlikult väikeseks, jäi peatreener Nenad Vucinic rahule, et hoolealused said tähtsa võidu.

Ometi on selge, et põhjendamatud lõdvestumismomendid Kalev/Cramo korvpalluritele kindlust ei andnud. Seda möönis ka 12 punkti kogunud Kristjan Kangur. Vucinici sõnul tuleb tõsiselt arutada, et Žalgirisega kohtudes ei tekiks niisuguseid mõõnu.

Lyde oli abiks

„Kuigi Žalgirisest lahkusid välismaalased, on seal maailmaklassi mängijad Jonas Maciulis ja Paulius Jankunas, ülikogenud Eurelijus Žukauskas ja võimekad noored,” lausus Vucinic.

„Järgmised kaks mängu on otsustava tähtsusega, pärast Žalgirise võõrustamist mängime võõrsil Vilniuse Lietuvos rytasega. Olen kindel, et hea etteastega oleme suutelised neid alistama.”

Valmiera palluritega rinda pistes tundis Kevin Lyde end korvi all mugavalt ja 208 cm pikkune keskmängija tõi oma 21 punktist 18 esimesel poolajal. Žalgirisega heideldes tuleb ameeriklasel end aga topeltjõuga pingutada, sest Jankunas ja Žukauskas moodustavad võimsa tandemi.

„Lyde’i vaevas ligi nädal aega viirus ja treenitus jätab soovida,” lausus Vucinic. „Aga ta tahtis meeskonda aidata ka haigena. Loodan, et ta suudab meeskonda aidata ka Žalgirisega mängides.”

Balti liiga pingerida: 1. Lietuvos rytas 13–2, 2. Žalgiris 9–4, 3. Kalev/Cramo 9–5, 4. Riia ASK 9–5, 5. TÜ/Rock 7–8, 6. Šiauliai 6–7, 7. Valmiera 5–8, 8. Barons 5–9, 9. Ventspils 5–9, 10. Kedainiai 2–13.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.