Gran Canariale kaotanud Kalevil säilis võimalus jõuda ULEB-i Cupil teise ringi. “Tagaliinis pigistab,” ütles Kalevi korvpalliklubi juht Ivar Valdmaa. “Puudu oli mees, kes öelnuks: “Anna pall siia, teen korvi!””

Kalev/Cramo korvpallurid jõudsid teisipäeva hilisõhtul Gran Canarias peetud kohtumises alagrupi liidriga võidu lävepakule, kuid andsid viimasel viiel minutil eduseisu 71:64 käest ja alistusid 75:80.

Otsustavatel momentidel ei suutnud kalevlased palli enam 24 punkti toonud Travis Reedile toimetada, teiste visked aga ei tabanud.

G-alagrupis kolme võiduga viiendal kohal asuv Kalev võib kahes viimases voorus võites tõusta pingereas neljandaks, mis annaks parimal juhul võimaluse pääseda teisele etapile. 15. jaanuaril kohtub Kalev võõrsil Ludwigsburgi ja 22. jaanuaril võõrsil Wroclawi Slaskiga.

“Mingi edasipääsu variant on olemas,” ütles Gregor Arbet. “Üritame mõlemat mängu võita. Eks siis ole näha, kui kõrgele tabelis tõuseme.”

Valdmaa ei julgenud veel kinnitada, et kahes vastutusrikkas kohtumises lööb kaasa kuldse käega välissnaiper, keda Kalev on möödunud suvest saadik jahtinud. “Head meest pole veel leidnud, pooleterameest pole mõtet tuua,” lausus ta.

Peatreener Veselin Matic võib aga järgmisteks heitlusteks valmistuda veidi muretumalt, sest kohtumises Gran Canariaga tegutsesid varasemast kindlamalt vahetusmehed Mateo Kedzo, Howard Frier, Tanel Sokk ja Bojan Pelkic. Suuresti tänu nende nelja mängija ja Reedi korvidest spurtis Kalev teisel poolajal 19:2!

“Reed on sama kindel kaup nagu McDonald’s,” ütles Valdmaa. “Kedzo tegi hästi skoori, Sokk mängis kenasti.”

Lõpuheitluse usaldas Matic põhiviisiklasi Kristjan Kangurit, Rait Keerlest ja Arbetit, kuid oodatud panust ei tulnud.

“Nad polnud lõpus ületamatult tugevad,” ütles Keerles. “Me ei saanud enam palli Reedile sööta, kolmepunktivisked tabasid aga kole halvasti.”

Arbet tabas kümnest viskest vaid ühe, Keerles 13 viskest kolm. Kangur ründas korvi tavatult harva.

“Ma ei hakka end millegagi õigustama,” lausus vahetusmeeste heade etteastete üle rõõmustanud Arbet, kelle meelest andis avaveerandil kogu meeskonnal tunda ligi kahenädalane mängupaus.

G-alagrupi tabeliseis:

meeskondvõitekaotusikorvide vahe
Gran Canaria62652:595 (57)
Asvel Basket53697:648 (49)
Panionios53662:644 (18)
Wroclawi Slask44629:611 (18)
BC Kalev/Cramo35600:667 (-67)
Ludwigsburg17629:704 (-75)