Uue liiga loomine, eriti veel majanduslikult keerukates tingimustes, on märk ambitsioonikusest. Venemaa suuruselt teine pank VTB paneb lauale hinnanguliselt paar miljonit dollarit, et liigale tuul tiibadesse lükata. Pangale valikute küsimus, aga korvpallile suur boonus.

Kõige suuremad "isad" pressikonverentsil olid Venemaa asepeaminister Sergei Ivanov ja Venemaa Korvpalliföderatsiooni president Sergei Tšernov. Tundub, et ka riiklikul tasandil ei ole jäetud midagi kahe silma vahele. Asepeaministri audientsil käisid pärast ametliku osa lõppu ka BC Kalev/Cramo juhid Ivar Valdmaa ning Toomas Linamäe. Millest räägiti? Väidetavalt ainult korvpallist ja eks see tõenäoliselt nii oligi.

Loosimiseks olid kohale palutud paljud varasemad tipud, alustades Müncheni olümpia kuldse söödumehe Ivan Jedeškoga, lõpetades praeguse Venemaa naiste koondise peatreeneri Valeri Tihhonenkoga. Kalevi nime tõmbas loosirattast Valdemaras Chomicius.

Küsides Moskva CSKA peadirektorilt Andrei Batutinilt, kas Euroopa absoluutsesse tippu kuuluval klubil on huvitav Kaleviga mängida, vastas ta keerutamata. "Ma arvan, et Kalevil on küll meiega huvitav mängida. Kas meil ka? See sõltub juba Kalevist, nende võimest mitte asju üle mõelda ja oskusest õigel hetkel maksimum välja pigistada."