“Kui saame lepingule tsentri allkirja, teatame ka tema nime,” ütles Valdmaa.

Peatreener Veselin Matic ei osanud veel öelda, keda ta kasutab Poolas vigastatud Travis Reedi asendajana algviisikus.

Tänasest Kalevi viimasest ULEB Cupi alagrupimängust võõrsil Wroclawi Slaskiga eemale jääva Reedi sõnul on parema jala sääreluu teda pikka aega vaevanud, kuid möödunudnädalases kohtumises Saksamaa klubi Ludwigsburgiga ei lasknud valu enam pingutada.

“Jalg on kogu hooaja valutanud, teatud momendini suudan kannatada,” lausus Reed. “Viimases mängus läks valu teravaks. Ei saanud enam hüpata ega meeskonda nii palju aidata, nagu tahtnuksin.”

Kalevi füsioterapeudi Priit Lehismetsa sõnul peab 203 cm pikkune USA keskmängija andma paari ravinädala vältel jalale puhkust, ta ei tohi joosta ega hüpata.

“Lähen jõusaali ülakeha treenima, võib-olla saan mõne aja möödudes ka veloergomeetril vändata,” ütles ühendriiklane, kellele tegi sääreluu häda juba kaks aastat tagasi Hollandis mängides, kui tema jalal tuvastati väsimusmurd ja seda opereeriti.

Reed avaldas lootust, et saab paari-kolme nädala pärast meeskonda taas täisjõuga aidata. “Kui juhtkond leiab, et vajame varukeskmängijat, siis saame temaga mänguminuteid jagada,” lausus Kalevi edukaim korvikütt ja lauapallide hankija. “Jala paranedes olen valmis mängima nii palju, nagu treener otsustab, vajadusel kas või 40 minutit.”

Haiguse tõttu pühapäevasest treeningust eemale jäänud Gregor Arbet tervenes ja sõitis Poola. Debüüdi Kalevis teeb USA tagamängija Ed Scott. Viimasel paaril kuul lünklikult mänginud Martin Viiaski põlv vajab lõikust ja ta jäi koju.

Wroclawile tagab võit ilmselt pääsu teise ringi. Kalev võib kaotuse korral jääda grupis viimaseks.