Linnapea Edgar Savisaare sõnul on linna ülesanne tagada nii noortele kui ka eakatele ja puuetega inimestele võimalus tegeleda spordi või muu sobiva liikumisharrastusega oma elukoha läheduses.

„Linnaosadest on praegu halvemas seisus Lasnamäe, kus ei ole komplekset spordikeskust ujula, spordisaalide ja -väljakutega. Nii loomegi Lasnamäele Tondiraba asumisse spordikeskuse. Jäähalli on kavandatud mitmeotstarbeline peaväljak, kaks uisuväljakut ja curlingu väljak,“ täpsustas linnapea. „Spordikeskuse tegevuse eesmärk on luua tervise-, harrastus- ja võistlusspordiga tegelemiseks tingimused ja võimalused, pakkudes sportimisvõimalusi ja andes sportimiseks ning spordi- ja kultuuriürituste tarbeks kasutusse spordiehitisi, neid teenindavaid ehitisi ja spordivahendeid.“

Tondiraba Spordikeskuse puhul on tulevikus tegemist Lasnamäe linnaosa suurima spordikeskusega, mis teenindab nii Lasnamäe kui ka ülejäänud Tallinna linnaosade elanikke. Suvel valmiva jäähalli peaväljakut on võimalik kasutada nii iluuisutamise, jäähoki, võrkpalli, käsipalli, iluvõimlemise ja muude spordialade treeninguteks ja võistlusteks kui ka kultuuriürituste korraldamiseks. Jäähalli kahte harjutusväljakut on võimalik kasutada ilu- ja kiiruisutamise, jäähoki ja curlingu treeninguteks ja võistlusteks.

Suurematest rahvusvahelistest jõuproovidest on tänavu Tondiraba hallis aset leidmas iluuisutamisvõistlus ISU juunioride GP Tallinn Cup 2014 (23.–28. september 2014) ja X curlinguturniir Tallinn Cup 2014 (16.–18. oktoober 2014).