"Kindlasti ei ole tegemist lihtsa vastasega. Nad on kuulu järgi eelarvelt Itaalia liiga kolmas sats, kuid pole seni suutnud oma potentsiaali täielikult avada. Kõva karastuse ja suurte kogemustega mehed. Võib tulla kurnav seeria, sest kohe veerandfinaalidest peale mängitakse nelja võiduni," märkis Talts telefoniusutluses Delfile.

Just kui soojenduseks kohtuvad Cimberio ja Umana omavahel veel eeloleval pühapäeval põhiturniiri viimases voorus. Esimeses ringis pidi Varese koduväljakul vastase paremust tunnistama 85:87. Paksu pahandust tegid vastaste poolel keskmängija Szymon Szewczyk ja mängujuht Clark Keydren, kes viskasid kahepeale kokku 51 punkti.

Põhiturniiri eelviimases voorus välismaalaste kvoodi tõttu koosseisust välja jäänud Talts loodab järgmises mängus igal juhul rivis olla ning meeskonna võidule aidata. "Bulgaarlasest keskmängija Dejan Ivanovi tulekuga on meil välismaalasi rohkem kui mängule üles anda saab. Eelmine kord jäin kõrvale mina, järgmine kord loodetavasti keegi teine," sõnas kolmandat hooaega Varese hingekirja kuuluv eestlane. "Eks peatreener tahab uut meest enne play-offide algust kindlasti veel proovida. Saab näha, kes seetõttu kõrvaltvaatajaks jääb," lisas Talts.

Varasemalt neljal hooajal Itaalia tugevaimas sarjas Montegranaro meeskonda kuulunud Ivanov alustas käesolevat hooaega Vilniuse Lietuvos rytases. Veebruaris VTB Ühisliiga kohtumises BC Kalev/Cramoga oli bulgaarlane lähedal kaksikduublile. Protokolli märgiti 19 punkti ja 9 lauapalli. Rytas võitis 95:73. Keskmised näitajad VTB liigas olid tal 8,4 punkti ja 6,1 lauapalli.

Kui Varese peaks jõudma meistrivõistlustel poolfinaali ja sama suudab Kristjan Kanguri koduklubi Siena Montepaschi, siis omavahel kohtutaksegi juba nelja parema hulgas. Siena lõpetab põhiturniiri kas neljandal või viiendal kohal, suure tõenäosusega on nende vastaseks veerandfinaalis Milano EA7 Emporio Armani.