Alleni hooaega jääb ilmestama kodupubliku silme all visatud liiga selle hooaja punktirekordit tähistavad 49 punkti BC Kalev/Cramo vastu 1. aprillil ning nii mõnigi teine särav esitus.

Mis kõige tähtsam — BC Tarvas suutis tänu tema abile lõpetada hooaja kuuendal kohal ning vähemalt korra alistada kõiki klubisid peale Eesti suurklubide Tartu Rocki ja Tallinna Kalev/Cramo.

Koos Kristo Saagega valiti James Allen meeskonna kodulehel toimunud küsitlusega fännide üheks lemmikmängijaks sel hooajal.

Enne USA-sse minekut andis James Allen intervjuu.

Kuidas sulle meeldis see hooaeg Tarvases mängida? Kas oli sinu jaoks hea aasta?
See oli hea aasta, aga erinev. Ma nautisin seda hooaega ja see oli hea kogemus.

Kas see oli midagi sellist, mida sa oma esimeselt aastalt Euroopas ootasid?
Tegelikult ei teadnud ma, mida oodata. Ma teadsin, et ma tulen korvpalli mängima. Hea treener ja kõik muu, mis sellega kaasa tuli oli lihtsalt boonuseks. See oli hea hooaeg ja midagi uudset minu jaoks. Aga korvpalli poolest oli see ikkagi see, mida ma siia tegema tulin.

Sa olid sel hooajal liiga üks parimad mängijad ja viskasid liiga rekordi 49 punkti Kalev/Cramo vastu ja 36 punkti Fausto vastu veerandfinaalis. Mis tunne see oli? Kas need olid su hooaja parimad mängud?
Alati on hea kui on ette näidata individuaalsed numbrid, aga mu peamine eesmärk oli aidata meeskonnal võita. Nendes mängudes me seda ei suutnud. Niisiis oli hea, aga samas halb, sest me kaotasime. Nendest mängudest jääb segane tunne.

Kas sa mõnda mängu mäletad eriti hästi?
Loomulikult ma mäletan mängu Kalev/Cramoga, sest siis ma mängisin nende vendade vastu, kellega ma olin hooaja alguses koos treeninud ja mänginud. Seega oli hea nende vastu mängida ja teha seda eriti hästi.

Kas see, et Kalevis sinuga lepingut ei tehtud motiveeris sind veelgi enam just mängudeks Kaleviga?
Motiveeris muidugi, aga me läksime Kalevis lahku sõpradena. Ma saan aru, et tegemist on äriga. Tookord ma olin täiesti uues kohas ja läbi käimas oma kohanemisperioodi: otsisin oma rolli ja kohta, kus mul oleks oma esimesel aastal kõige parem. Ma arvan, et leidsin selle koha Tarvases.

Kuidas sulle treener Andres Sõber meeldis?
Andres Sõber on väga hea treener. Mulle tõesti meeldis tema meeskonnas mängida. Ta andis mulle vabad käed: ütles, mida ta minult ootab ja lasi väljakul seda teha. Mulle meeldib ta nii treeneri kui inimesena. See tegi kogu mu kogemuse veelgi paremaks.

Kas su mäng arenes ka selle hooajaga?
Ma arvan, et ma ei saanud mängida oma kõige paremat korvpalli. Nagu ma ennist ütlesin, et ma kohanesin uue riigiga, uute poistega ja nendega mängimisega. Ma lihtsalt vaatasin, kuidas asjad toimuvad ja üritasin sisse elada ilma, et oleksin liiga palju enda kanda võtnud. Ma tunnen, et ma hoidsin ennast veidi tagasi, aga sellegi poolest tuli välja üsna hea hooaeg ja hea kogemus minu jaoks.

Hoolimata sellest olid sa meeskonna parim punktitooja, lauavõitleja ja üleüldine liider. Kas sa seda kohta lootsidki?
Ma olen selline, kellele meeldib olla osa meeskonnast, mitte seda nii väga oma õlgadel kanda. Mulle meeldib anda oma panus ja aidata meeskonnal võita. Ma loodan, et seda ma meeskonnale pakkusin: veidike juhtimist ja lihtsalt üritasin teha neid erinevaid asju, mis meeskonnal vaja on kaitses, lauapallide hankimisel, punktide toomisel või mujal.

Kas väikese linna klubis mängimine sobis su elustiiliga?
Jah, kuigi ma olen suurest linnast, siis olen harjunud elama väikestes kogukondades, kus kõik on omavahel tuttavad. Nüüd sellises linnas mängides hoiab see ära erinevatest segavatest teguritest ja ma leian, et esimesel aastal oli see väga hea.

Kas sa tundsid piisavalt fännide toetust?
See mulle tõeliselt meeldis. Ma tundsin, et nad võtsid mind väga hästi omaks, kuigi ma olen välismaalt. Ma hindan seda väga kõrgelt, et nad tegid mu olemise siin väga teretulnuks.

Kas see, et poole hooaja pealt tuli ka Jarmaine Vanness tegi sind rohkem lõdvestunumaks, sest nüüd oli keegi, kellega koos asju ajada?
Tegelikult ei lugenud see nii palju — mul oli juba enne seda hea siin olla ja inimesed mu ümber tegid mu elamise väga mugavaks. Mul oli hästi. Ka korvpalli mõttes ei muutnud see väga palju. Mis puudutab seda, et kellegagi rääkida ja et keegi on minu kodukohast, siis seda küll jah.

Mis on su plaanid suveks?
Ma lähen tagasi ja veedan aega oma perekonna ja tütrega. Mul on seal väike tüdruk. Mängin palju korvpalli ja üritan ennast järgmiseks hooajaks valmis seada. Võib-olla puhkan paar nädalat, aga üritan võimalikult palju mängida erinevates suveliigades ja teha trenni.

Ja järgmisel hooajal tagasi Euroopas, tagasi Eestis ja tagasi Tarvases võib-olla?
Jah, suur tõenäosus selleks on olemas. See klubi on mind palju aidanud ja ma tõesti hindan seda.

Küsis Ivo Hunt