Nädalavahetusel mängis Puidet veel TTÜ eest OlyBet karikasarja veerandfinaalis Tamsalu Los Toros/C-Toweri vastu ning aitas meeskonna teist aastat järjest poolfinaali. Raplas võidetud mängus tõi Puidet 36 minutiga 7 punkti, 6 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Üsna sageli ongi Puidet olnud Eesti liigas lähedal kolmikduublile - ka kasv 194 sentimeetrit seda lubab. Nüüd jääb TTÜ tagaliin Rait-Riivo Laane ja Kiur Akenpärgi kõrval üsna hõredaks.

"Täna tuli Rootsist loa taotlus ning luba läks ka sinnapoole teele," sõnas Anneliis Annus, Alexela KMLi tegevjuhi kt. Jämtlandi klubi paikneb nelja vooru järel Rootsi liigas 11 klubi konkurentsis eelviimasel ehk kümnendal kohal - kirjas on neil üks võit. Seega, abi läheb neil tarvis.

Tänavu jõudis Puidet osaleda Eestis vaid karikamängudes, kus tõi keskmiselt 7,6p+7,6lp+4,2rs. Mullu kogunes tema arvele Alexela KMLis keskmiselt 33 minutiga 9,4+8,3+4,3 ning karikamängudes 11,9+7,6+5,1. Tänavu oktoobris sai Puidet kaasa lüüa ka kahes Triobet BBLi mängus: neist saagiks keskmiselt 36 minutiga 9,5+7,5+6,5. Suve hakul aitas Puidet Eestil aga tulla universiaadil kaheksandaks.

Jämtland Basket on mullune Rootsi kümnes. Paremaid aegu nägi klubi 90ndatel ja ka nullindate alguses - 2003 kevadel jõuti ka poolfinaali. Meeskonda juhendab 48-aastane rootslane Torbjörn Gehrke (204 cm), kes omal ajal jõudis mängida ka Prantsusmaa ja Hispaania klubides (sh Vitoria Saski Baskonia).

Jämtlandi rivistuses on tänase seisuga leegionäridena kaks ameeriklast ja üks horvaat, lisaks üks rootsi-bosnia kodakondsusega mängija. Corin Henry on toonud keskmiselt parimana 22,3 ning Dino Cinac 20,3 punkti. Vilets on aga seis meeskonnal korvisöötude osas - vaid 11,8 keskmiselt mängus, mis on ilmselgelt kesine number.

Jämtlandi maakond asub Kesk-Rootsis, selle läänekaldal. Elanikke on provintsis ca 113 000.

Neljapäeval kohtub Jämtland liigamängus võõrsil Borasiga, kel seni kirjas kolm võitu ja ei ainsatki kaotust.