Kokku esitas naiste finaalturniiri korralduse taotluse neli riiki – Hispaania, Prantsusmaa, Rootsi ja Ukraina, vahendab Basket.ee.

Ka Värskelt lõppenud FIBA naiste Euroopa meistrivõistlused peeti mitme korraldajaga, kui alagrupimängud peeti Läti pealinnas Riias ja Serbia linnades Nis ja Zrenjanin ning play-off mängiti Belgradis.

Kaks aastat tagasi toimus FIBA naiste Euroopa meistrivõistluste turniir Tšehhis, aastal 2015. korraldasid suurvõistlust Ungari ja Rumeenia.

Meeste 2021. aasta Euroopa meistrivõistluste turniiri korraldusõigust taotleb ka Eesti koos Tšehhi, Saksamaa, Gruusia, Ungari, Itaalia ja Sloveeniaga.

Kuna ükski avalduse esitanud riikides ei näidanud üles soovi kogu finaalturniiri üksi korraldada, tuleb ühel neljast alagrupiturniiri võõrustajast ka suurvõistluse lõppfaas ehk play-off läbi viia.

Iga riigi esindusel on aega 10 minutit esitleda oma visiooni, millele järgneb viieminutiline küsimuste-vastuste voor. Eesti delegatsiooni kuuluvad Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets, peasekretär Keio Kuhi, liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa, juhatuse liige ja Eesti korvpallinaiskonna peatreener Janne Schasmin, turundusekspert Oliver Läll ja kettaheite olümpiavõitja ning suur korvpallisõber Gerd Kanter.

Eestlaste delegatsioon oli täna hommikul positiivselt meelestatud, eile õhtul vaadati üle esitluse viimased tehnilised detailid. „Tunne on tugev. München on alati olnud mu õnnelinn,“ sõnas Jaak Salumets lühidalt, vihjates 1993. aastal toimunud Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, kus tema juhendatav Eesti koondis teenis tugeva kuuenda koha.

Pärast presentatsioone koguneb Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) Euroopa osakonna juhatus, et läbi viia hääletus. 2021. aasta Euroopa meistrivõistluste neli korraldajariiki avalikustatakse Eesti aja järgi kell 17.30.