•• Korvpallikoondist kimbutab igivana murelaps: heatasemelise keskmängija puudumine. Mida niisuguses seisus teha?

Koondise treenerid teeksid õigesti, kui unustaksid Müürsepa. Kui Martini jalg kord paraneb ja ta otsustab väljakule tagasi tulla, ei tea ju, kui tugevasti tahab ja saab ta veel mängida. Ärmpalu võiks järgmisel suvel koondisse tagasi saada. Hea näide on Makke, keda Üllar Kerde oskab kasutada ja kes julges vastutuse võtta. Vallo Allingu on ka veel olemas. Nendega saabki edaspidi eesliinis arvestada. Samuti võiks järgmisel suvel saada koondises tuleristsed Sten-Timmu Sokk ja Siim-Sander Vene. Kui vähegi võimalik, tuleks meie nooremad andekad korvpallurid tippkonkurentsis proovile panna.

•• Läti meeskonnas hiilgasidki noorema põlvkonna mängijad eesotsas NBA-s kanda kinnitanud 22-aastase Andris Biedrinšiga. Kuidas saanuks teda pidurdada?

Lätlastel oli kogu aeg üks käik juurde panna. Nad ei eksinud lihtsates olukordades. Meie mehed ei suutnud lätlaste pallikaotusi nii hästi korviks realiseerida kui lätlased meie pallikaotusi. Selles ongi klassivahe. Kui põhitähelepanu läks Biedrinši katmisele, hakkas kaitse mujalt kärisema.

•• Millega lätlased muljet avaldasid?

Lätlaste üks ühe vastu tegutsemine oli nii terav, et kui nende tagamees läbi murdis, tekkis meie kaitses auk. Praeguses koondises on raske midagi kiiresti muuta, aga noortetreenerid peaksid mõtlema, kuidas hoolealuste individuaalset tehnikat arendada, et nad oleksid kõrgel tasemel konkurentsivõimelised. 211 cm pikkune Biedrinš võttis lauapalli, jooksis pika põrgatusega üle väljaku ja pani palli korvi.

•• Millise nipiga võiks Eesti koondis alagrupi favoriitidele Lätile ja Makedooniale vastu hakata?

Kui kolmepunktivisked tabavad nii kõrge protsendiga, nagu tabasid kahes esimeses kohtumises, siis tulebki visata. Võitlustahe on tugev: lätlastele ei antud midagi kergelt. Vabaviskeid tabasid eestlased mõlemas mängus erakordselt hästi. Tanel Tein tegutses hiljutisest operatsioonist hoolimata väga kasulikult. Töö, mida Tiit Sokk tegi kolm aastat, annab tulemusi. Aga arvan, et Läti ja Makedoonia jagelevad esimese ning Eesti ja Portugal kolmanda koha eest.