"Me ei lähe mängudele vastu täiskoosseisus. Muide, sama probleemiga seisab silmitsi ju ka Holland. Põhimeeste puudumine tähendab seda, et meie järgmised lülid, kes varem pole põhikoormat kandnud, peavad meeskonda vedama hakkama. Nüüd näeme ära, mis puust need mängumehed tehtud on," ütles Salumets Delfile.

Tänasest esimesest mängust jäävad eemale kolm koondise põhimeest - Kristjan Kangur, Siim-Sander Vene ja Tanel Sokk.

"Janar Talts mängib oma koha alati välja, selles ma ei kahtle. Usun, et väga oluliseks kujuneb aga Reinar Halliku roll, kes peab n.ö omad visked ära panema. Samuti saab olema huvitav jälgida noort Rain Raadikut, kes mängis Nelja Rahvuse Karikaturniiril juba päris hästi. Küsimus on aga selles, kuivõrd hea on tema füüsis? Kas ta suudab hästi mängida ka kohtumise viimasel minutil? Arvan, et meie mäng sõltubki suuresti just Hallikust ja Raadikust," arutleb 1991. aastal Tallinna Kalevi NSVL-i meistritiitlini viinud treener.

"Kui seni on otsustavatel hetkedel mõelnud lahenduse välja Tanel Sokk, siis vähemalt esimeses mängus Hollandiga teda pole. Tagameestest peavad nüüd mängu vedama hakkama Rain Veideman, kes paistab praegu olevat päris heas vormis, ja Sten Timmu Sokk, kellel hea klubihooaeg seljataha jäi."

"Meil on alati pikkadega probleeme olnud, ka siis, kui Kangur ja Vene oleks rivis. Gert Dorbek peab hakkama võitlema korvi all ning ta on varemgi näidanud, et saab sellega hakkama. Ka mina, 193-sentimeetrine mees, pidin mängijana tihti võitlema 2 meetri pikkustega. Kui targalt mängida, siis pole see probleem," ei muretse endine mängumees pikkade puudumise üle liialt.

Sõpruskohtumistes tõstis pead Martin Dorbek, kes hea kaitsemänguga peatreeneri Tiit Soku kiituse välja teenis. "Martin on juba 22-aastane ja see on viimane aeg, millal noor tagamängija avanema peaks. Ta on kerkinud viimastel aegadel pildile, aga lisaks heale kaitsele peab ta hakkama ka rünnakul rohkem tegutsema ja punkte viskama," arvas Salumets ning jätkas, "tundub, et ta on tagamängija jaoks veidi liiga hea südamega, näiteks Gert Dorbek ja Sten Timmu Sokk on nahaalsemad."

"Pessimismiks pole mingit põhjust. Meie mäng on olnud küll heitlik - andsime Valgevene vastu ise võidu käest, samas tehniliste ameeriklastega saime hästi hakkama -, aga kui vaim ja kõik muu valmis on, siis võiksime vabalt heidelda EM-pileti eest. Ka peatreener Tiit Sokk öelnud, et iga kohtumisega läheb mängupilt paremaks," tõdeb 64-aastane treener eelseisva valikturniiri eel.

Eesti kuulub ühte alagruppi Hollandi ja Portugaliga, neist esimesega kohtutakse täna kell 21.00 võõrsil.