Pärast VTB Ühisliiga esimese vooru magusat võitu Poolas lootis Valdmaa meeskonnalt sisukaid mänge ka edaspidi, et Turowi alistamisega saadi niiöelda punn eest ära. Järgnenud on aga mannetu seeria, kolm kindlat allajäämist BC Donetskile, Peterburi Spartakile ja Kaasani Unicsile. Vahele veel võit Balti liigas Pärnu üle ning kaotus koduses liigas Tartu Ülikool/Rockile.

"Võistkonnas on 8 uut liiget ja meeste ettevalmistus erinev. Selge see, et lootsime tiimi toimima saada koha, aga pole õnnestunud. Samas tuleb endale aru anda, mis liigas me mängime. Olen loomulikult murelik, kuid kriisikoosolekuks mingit alust veel ei näe. See oleks lihtsalt õli tulle valamine, mida hetkel kahtlemata vaja pole," toonitas Valdmaa.

Kuidas kommenteerida tähelepanekut, et VTB liiga tasemeks komplekteeritud Kalev/Cramo eesliin ei tundu parem TÜ/Rocki pikkade tasemest? "Eks seda näitab tulevik, kas on parem või mitte. Võrreldes mullusega peaks meie eesliin olema mobiilsem ja kiirem. Korvpall on läinud pidevalt kiiremaks ja üritame käia ajaga kaasas. Palju räägitud Nikolai Varbanov ei olnud ju tegelikult kehv mees, aga jäi VTB taseme juures lihtsalt aeglaseks. Unicsiga mängu teine poolaeg sisendab lootust, et pikkadel hakkavad asjad sujuma," oli Valdmaa edaspidise suhtes optimistlik.

Ega Aivar Kuusmaa peatreeneri koht ohus pole? "Eks Kuusmaal on raske nii paljude uute mängijatega meeskonda kiirelt toimima saada. Ühtset vaimu pole veel üles leitud, aga olen kindel, et asjad hakkavad toimima. Meie järgmine vastane VTB liigas on Vilniuse Lietuvos rytas ja tahaks väga näha, et oleme samal tasemel meeskond."