"Olen poistele kogu aeg öelnud, et küsimus pole oskustes, isegi Tartu vastu mängides. Kalev/Cramo võib olla on suurem ja tugevam. Küsimus on emotsioonis, agressiivsuses ja julguses mängida. See oli minu sõnum meestele play-off mängude eel," sõnas Ruut suurepärase sissejuhatuse järel kui seeria avamängus alistati TTÜ 92:65.

"Tänase mängu eel ma tegelikult päris palju pabistasin. Peale Andre Pärna pole meil ükski mees võidukohustusega play-off´ides mänginud. Janar Soo tegi täna Eesti meistriliiga tasemel üldse esimese play-off etteaste. Mõtlesin, et kuidas mehed iseendaga hakkama saavad, kodusaalis ka veel, võib olla oleks lihtsam olnud võõrsil alustada. Esimesed minutid olid rabedad, aga nad said üle sellest. Energia ja tahtmisega said üle," hindas Ruut.

"Väikeste mööndustega olid kõik mehed tublid. Etteheiteid pole. Kui meil kolm tagamängijat (Rait-Riivo Laane, Janar Soo, Sven Kaldre) tegutsevad nii hästi nagu nad seda täna tegid, siis peab ka Gert Kullamäe meid kartma. Kui tagaliin suudab sama joont hoida, oleme võimelised Tartut üllatama. Selge see, et poolfinaali tuleb kõigepealt jõuda. Ühe mängu põhjal pole mõtet eufooriasse laskuda. TTÜ on ülehomme juba hoopis teise näoga, pole kahtlustki. Aga mul on tunne, et kui me ise mehe eest väljas oleme, siis suudame nelja hulka välja võidelda."