"Võib-olla see võrdlus ei ole päris õige, aga see natuke meenutab mulle mu enda poolfinaalseeriat Tartuga, kus meil jäi igas liinis vajaka: vahetusmängijate pink kehvem, mängijad nooremad ja vähem kogenumad. Nii kurb kui see ka ei ole, siis mulle tundub, et Kalev on igas liinis natukene parem," rääkis Ruut tänase kolmanda finaalmängu eel Delfile.

"Rääkides Kalevist, siis Tanel Sokk, (Gregor) Arbet, (Joosep) Toome, (Gert) Dorbek - kõik nad on parimas mängijaeas, mänginud aastaid meeste koondises, saanud häid VTB-liiga mänge. Tartul on (Vallo) Allingu ja (Valmo) Kriisa küll teenekad koondislased, aga nad on siiski vanem põlvkond, heas mõttes juba läbi lüpstud lehmad. Ja needsamad Kurbased, Eichfussid, Timmud - nad on kõik igas mõttes nõksa kogenumatumad ja nõrgemad. Ka vahetusmängijate pink on Tartul täna selgelt nõrgem. Lisagem siia veel juurde Kalevi välismaalased."

Ruudu arvates jääb Tartul puudu mängijatest, kes ühendaks nooruse uljuse vanema põlvkonna meestega. "Neil jääb puudu paarist kogenud mängijast, kes seoks nooruslikku uljust natuke juba väsinud korvpallurite kooslusega. Iseenesest (Marek) Doronin ja Kristo (Saage) peaksid sellised mängijad olema. Aga Saage on olnud elu aeg "käsi kullas, perse mullas" mängija ning Doronin lihtsalt sant ja vigane. Puudu jääb kahest välismaalasest või Rait Keerlese tüüpi mängijast," ütles ta.

Sarnaselt Rakvere Tarva lootsi Andres Sõbraga, kes arvas, et Tartu peaks tänases mängus rohkem panustama tagaliinile, näeb ka Ruut Gert Kullamäe ainust lootust tagameestes: "Mul on ausalt öeldes väga raske seda kohta leida, kust Tartu saaks selgelt juurde panna. Võib-olla ainult tagaliinist võiks tulla mõni käik juurde, aga puht mänguliselt või taktikaliselt ma küll ei kujuta ette, et keegi Kalevile vastu saaks. Võib-olla mõne mängija hiilgepäev päästaks Tartu."

Ruut tunnistas, et Kalev/Cramo 2:0 eduseis finaalseerias pole talle üllatuseks. "Ma ei öelnud seda kuskil välja, aga ma olin juba enne finaalseeriat veendunud, et see nii ka läheb. Mulle tundub, et me kõik loodame ja ootame, et tuleks jõle põnev finaal, aga minu silmis on Cramo parem võistkond. Et midagi muutuks, peaks Kalevil olema väga ebaõnnestunud ja Tartul väga õnnestunud päev," lisas ta.