EOK presidendi Neinar Seli sõnul on Tiit Sokk unikaalne olümpiavõitja – läbi aegade kolmas eestlane Viljar Loori ja Mait Riismani järel, kes on suutnud pallimängualal olümpiavõitjaks tõusta. „Kuid tema tähtsus Eesti spordis ei piirdu olümpiavõiduga. Tiit Sokk on mängija ning treenerina Eesti korvpalli arendanud, isana kasvatanud üles tublid pojad, kes samuti korvpallidünastia traditsioone jätkavad. Omanimelise korvpallikooli rajamisega on ta toonud aastate vältel korvpalli juurde sadu lapsi, “ ütles Seli.

Raamatu koostaja, spordiajakirjanik Tiit Lääne toob välja, et Sokk ei olnud lihtsalt üks mees Nõukogude Liidu võistkonnas, vaid selle meeskonna mängujuht, tsiteerides teost: „Tiit Soku korvpalliaastate krooni juveeliks kujunes Souli olümpiavõit 1988. aastal. Seda võidukat NSV Liidu koondist nimetas ROK-i president Juan Antonio Samaranch Souli olümpiakülas XX sajandi meeskonnaks. Selle meeskonna dirigendiks oli tõeline inimhingede insener Aleksandr Gomelski ning käivitavaks mängumootoriks väljakul Tiit Sokk.“

Aegade jooksul on olümpiaturniiridel mänginud 18 Eesti korvpallurit, kellest seitse olümpial medali võitnud, kuid vaid üks neist, Tiit Sokk, on olümpiavõitjaks tulnud. Raamat kirjeldab Tiit Soku teed tippu, eneseületamist ja meeletut tööd, kurnavaid treeninguid ja NSV Liidu koondise kadalippu, aga ka tema suurepäraseid mängijaoskusi, unustamatuid mänge ja sportlaskarjääri kõrghetki. „Ta on tõeline intellektuaal, kes mängujuhina suudab käivitada ja juhtida kogu meeskonda,“ ütles pärast olümpiavõitu Tiit Soku kohta legendaarne treener Gomelski.

Raamat on alates sellest nädalast saadaval suuremates raamatupoodides üle Eesti.

2004. aasta kevadel sündinud raamatusari „Olümpiavõitjad“ vaatleb Eesti olümpiavõitjaid ajakirjanduses ilmunud materjalide, olümpiakangelase enda ja tema tuttavate-sõprade kommentaaride kaudu. Sarjas on varem ilmunud raamatud Jaan Taltsist, Jaak Uudmäest, Aavo Pikkuusist, Johannes Kotkasest, Svetlana Tširkovast (Lozovajast), Jüri Tarmakust, Mait Riismanist, Erika Salumäest, Voldemar Välist, Alfred Neulandist, Viljar Loorist, Ivar Stukolkinist, Kristjan Palusalust, Osvald Käpast ja Ants Antsonist.